Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Θρίλερ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της Κυριακής (30/1)

Πορτογαλία: Θρίλερ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της Κυριακής (30/1)
Οι Πορτογάλοι επιστρέφουν πρόωρα στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή, 30 Ιανουαρίου, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ντέρμπι κεντροαριστεράς-κεντροδεξιάς και την ακροδεξιά να διεκδικεί – για πρώτη φορά – την τρίτη θέση

Οι Πορτογάλοι επιστρέφουν πρόωρα στις κάλπες στις 30 Ιανουαρίου, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ντέρμπι κεντροαριστεράς-κεντροδεξιάς για την πρώτη θέση και την ακροδεξιά να ανεβαίνει.
Οι Πορτογάλοι επιστρέφουν πρόωρα στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή, 30 Ιανουαρίου, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ντέρμπι κεντροαριστεράς-κεντροδεξιάς και την ακροδεξιά να διεκδικεί – για πρώτη φορά – την τρίτη θέση.
Η χώρα οδηγείται πρόωρα στις κάλπες έπειτα από την αποτυχία της κυβέρνησης να περάσει τον προϋπολογισμό του 2022. Το κεντροαριστερό κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα PS του πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα παρουσιάζεται να προηγείται μεν στις δημοσκοπήσεις αλλά με βραχεία κεφαλή, έναντι του κεντροδεξιού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος PSD που ακολουθεί μεν στη δεύτερη θέση έχοντας όμως κλείσει σημαντικά την ψαλίδα σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2019.
Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες εκλογές του 2019, το PS είχε έρθει πρώτο με 36,3%, διατηρώντας μια διαφορά περίπου εννέα ποσοστιαίων μονάδων έναντι του δεύτερου PSD.
Ωστόσο, πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο εβδομαδιαίο Expresso, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), που βρίσκεται στην εξουσία από το 2015, εξασφαλίζει το 35% της πρόθεσης ψήφου, έναντι του 33% για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) του πρώην δημάρχου του Πόρτο Ρουί Ρίο.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εφημερίδας Publico, το PS μπορεί να εξασφαλίσει ποσοστό 36%, έναντι 33% του PSD.
Μάχη αναμένεται όμως και για την τρίτη θέση ανάμεσα στο ακροδεξιό Chega το οποίο κινείται κοντά στο 6% (από μόλις 1,3% που είχε εξασφαλίσει στις εκλογές του 2019), στο φιλελεύθερο-κεντροδεξιό IL που επίσης ανεβαίνει (είχε και εκείνο εξασφαλίσει μόλις 1,3% το 2019) και στα προερχόμενα από τα αριστερά Bloco και CDU που μετρούν απώλειες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης