Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αυτή είναι η πιο βιώσιμη ξενοδοχειακή εταιρεία στην Ευρώπη

Αυτή είναι η πιο βιώσιμη ξενοδοχειακή εταιρεία στην Ευρώπη
Η Meliá σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την απελευθέρωση από άνθρακα των ξενοδοχείων της ως στρατηγική προτεραιότητα

Η Meliá Hotels International αναγνωρίστηκε και πάλι ως ηγέτης στη βιωσιμότητα στον ξενοδοχειακό κλάδο, σύμφωνα με την S&P Global Corporate Sustainability Assessment (CSA).
Είναι η πιο βιώσιμη ξενοδοχειακή εταιρεία στην Ισπανία και την Ευρώπη για τρίτη συνεχή χρονιά.
Ο ισπανικός ξενοδοχειακός όμιλος κατατάσσεται επίσης δεύτερος στον κόσμο, από την S&P Global. Μία εταιρεία βιώσιμων επενδύσεων που αξιολογεί τις επιχειρήσεις στον Δείκτη Αειφορίας Dow Jones.
Παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας στην ταξιδιωτική βιομηχανία, η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία της Ισπανίας συνέχισε να ενισχύει τη δέσμευση της στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Με στόχο να διατηρήσει το μέλλον των ταξιδιωτικών προορισμών.
Η CSA είναι η πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση στον κόσμο της απόδοσης στη βιωσιμότητα περισσότερων από 10.000 εταιρειών σε όλους τους κλάδους.
Το 2019 και το 2020, η Meliá κατέλαβε την πρώτη θέση στην παγκόσμια ξενοδοχειακή βιομηχανία. Και το 2021 ο ξενοδοχειακός όμιλος διατηρεί την ηγετική του θέση στην Ευρώπη και την Ισπανία.
Συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως στη Διακυβέρνηση και την Οικονομική διάσταση, πετυχαίνοντας για άλλη μια φορά την κορυφαία βαθμολογία όσον αφορά τη στρατηγική για το κλίμα.

Ηγέτης στην περιβαλλοντική διάσταση

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δέσμευσης της, η Meliá σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την απελευθέρωση από άνθρακα των ξενοδοχείων της ως στρατηγική προτεραιότητα.
Το 2015 ο ξενοδοχειακός όμιλος υπέγραψε τις δεσμεύσεις που καθορίστηκαν στο COP21 στο Παρίσι. Και δεσμεύτηκε να περιορίσει τη μέση αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας σε λιγότερο από 1,5º.
Η Meliá εργάζεται σε πολλά επίπεδα για να βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου. Όπως ο σχεδιασμός και η κατασκευή πιο αποτελεσματικών και βιώσιμων ξενοδοχείων, καθώς και η εκτέλεση πολλών έργων για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Επενδύσεις βιώσιμων κριτηρίων

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Meliá επένδυσε 25 εκατ. ευρώ για την εφαρμογή βιώσιμων κριτηρίων. Συμπεριλαμβανομένης της:

  • Ανάπτυξης του έργου CO2PERATE για τη βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας και νερού στα ξενοδοχεία, μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης.
  • Αύξησης των αγορών καθαρής ενέργειας.

Το 61% των ακινήτων της Meliá χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με το 100% των ξενοδοχείων στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Meliá έχει επίσης καλές επιδόσεις στη διαχείριση ανθρώπινου κεφαλαίου. Και συνεχίζει να προωθεί τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη.

Διαχείριση απορριμμάτων

Η αλυσίδα φιλοξενίας ασχολείται επίσης με τη διαχείριση απορριμμάτων. Το 2018 δημιούργησε έναν οδικό χάρτη για την εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης.
Αυτή τη στιγμή συμμετέχει σε ένα πιλοτικό έργο για τη δημιουργία μιας κυκλικής ξενοδοχειακής οικονομίας στη Μαγιόρκα, μετατρέποντας τα οργανικά απόβλητα σε κομπόστ.
Στη συνέχεια θα το δωρίσει το έργο σε ντόπιους αγρότες και θα αγοράζει προϊόντα από αυτούς.
Για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, η Meliá χρησιμοποιεί τεχνολογίες όπως η Leanpath. Αυτή επιτρέπει την καταγραφή και την παρακολούθηση των οργανικών απορριμμάτων και υιοθετεί μέτρα για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων έως και 30%.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης