Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει με τη Pfizer; - Οι… αθόρυβες προειδοποιήσεις για τον κορωνοϊό και τα κλινικά δεδομένα

Τι συμβαίνει με τη Pfizer; - Οι… αθόρυβες προειδοποιήσεις για τον κορωνοϊό και τα κλινικά δεδομένα

Ερωτήματα προκύπτουν από τις επισημάνσεις της Pfizer στις ανακοινώσεις για τα μεγέθη του δ' τριμήνου του 2021 σχετικά με την πανδημία

Σχετικά Άρθρα
Πριν από δύο εβδομάδες, o FDA φέρεται να παρακάλεσε έναν δικαστή του Τέξας να καθυστερήσει τη δημοσιοποίηση της πρώτης μηνιαίας παρτίδας 55.000 σελίδων σχετικά με τα δεδομένα για το εμβόλιο του κορωνοϊού που υποβλήθηκαν στον οργανισμό από την Pfizer. Αρχικά, ο οργανισμός επρόκειτο να δημοσιοποιεί μόλις 500 σελίδες το μήνα.
Τώρα, η Pfizer -που προέβλεψε πωλήσεις 54 δισ. δολ. που σχετίζονται με τον κορωνοϊό (χάπι και εμβόλιο) το 2022, φαίνεται να αναμένει κάποια άσχημα νέα, όπως αποδεικνύεται από αρκετές και σημαντικές… αλλαγές στις ανακοινώσεις για τα οικονομικά αποτελέσματα του δ' τριμήνου 2021.
Όπως σχολιάζει στο twitter, η Kelly Brown της Rubicon Capital, οι αλλαγές επικεντρώνονται στις αποκαλύψεις δυσμενών δεδομένων ασφαλείας.
Για παράδειγμα, στην ανακοίνωση για τα μεγέθη του δ' τριμήνου πρόσθεσαν: «ή περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα των προκλινικών, κλινικών δεδομένων ή δεδομένων ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου ή της επιθεώρησης».
Pfizer1.png
Παράλληλα, η Brown σημειώνει ότι τώρα η Pfizer υπογραμμίζει «ανησυχίες σχετικά με την ακεραιότητα των κλινικών δεδομένων...». Η εταιρεία σημειώνεται, επίσης, ότι ο κορωνοϊός ενδεχομένως «να υποβαθμιστεί όσον αφορά τη σοβαρότητα ή διάδοση ή να εξαφανιστεί εντελώς». Οι νέες... παραδοχές από τη Pfizer προκαλούν πλέον πλήθος ερωτημάτων σχετικά με τον πανικό που δημιουργήθηκε για την πανδημία του κορωνοϊού αλλά και για το γεγονός ότι τα εμβόλια αναδείχθηκαν ως το μοναδικό όπλο...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης