Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ψαλτοπούλου: Ασφαλές, αποτελεσματικό και με ελάχιστες παρενέργειες το εμβόλιο της Novavax

Ψαλτοπούλου: Ασφαλές, αποτελεσματικό και με ελάχιστες παρενέργειες το εμβόλιο της Novavax
Μπορεί να χορηγηθεί και ως ενισχυτική δόση υποστήριξε η κα.Ψαλτοπούλου
Σχετικά Άρθρα

Ασφαλές, αποτελεσματικό και με ελάχιστες παρενέργειες είναι το πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax υποστήριξε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, αναφέροντας πως το εμβόλιο αυτό έχει παρασκευαστεί με την παραδοσιακή μέθοδο.
«Όσοι έχουν ένα άγχος για τα εμβόλια περιμένουν αυτό το εμβόλιο που είναι με την παλιά τεχνολογία.
Έχει μεγάλο προφίλ ασφάλειας και ελάχιστες ανεπιθύμητες παρενέργειες.
Έχει ένα μεγάλο προφίλ αποτελεσματικότητας.
Μπορεί να χορηγηθεί και ως ενισχυτική δόση, αν έχεις κάνει τα άλλα δύο εμβόλια» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η κα.Ψαλτοπούλου, η οποία αναφερόμενη στα αρνητικά του εμβολίου είπε πως είναι «η μικρή διαθεσιμότητά του καθώς πολλές χώρες αγωνίζονται να το προμηθευτούν γιατί διατηρείται εύκολα στο ψυγείο».
Αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας ύστερα από δύο χρόνια, η κα.Ψαλτοπούλου τόνισε ότι αυτοί που πάνε στις ΜΕΘ και διασωληνώνονται είναι κατά 80% άτομα άνω των 60 ετών, ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Που οφείλεται ο υψηλός αριθμός θανάτων

Κληθείσα να σχολιάσει το που οφείλεται ο υψηλός αριθμός θανάτων στην Ελλάδα, η κα.Ψαλτοπούλου υποστήριξε ότι είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο.
«Πιστεύω ότι δεν έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία και δεν είναι εύκολο να απαντήσουμε.
Η Επιτροπή πρέπει να αναζητήσει πιο αναλυτικά τα στοιχεία και να γίνουν πιο αναλυτικές ερωτήσεις και τα δεδομένα σε κάθε περιοχή έτσι ώστε να δούμε τη σύγκριση της χώρας μας σε σχέση με άλλες χώρες και περιοχές» υπογράμμισε η κα.Ψαλτοπούλου, αναφέροντας πως «είμαστε ένας αρκετά γηραιός λαός».
«Ένας λόγος είναι ότι έχουμε μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων ηλικιωμένων.
Ένας άλλος λόγος είναι η οικονομική κρίση που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και έχει επιδράσεις σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, ακόμα και στη δημόσια υγεία παρόλο που οι υγειονομικοί δίνουν τον μέγιστο αγώνα αυτά τα δύο χρόνια» επισήμανε η κα.Ψαλτοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης