Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία απορρίπτει την κοινή απάντηση ΕΕ και ΝΑΤΟ: Ένδειξη διπλωματικής αγένειας και ασέβειας

tags :
Η Ρωσία απορρίπτει την κοινή απάντηση ΕΕ και ΝΑΤΟ: Ένδειξη διπλωματικής αγένειας και ασέβειας
Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών έστειλε τις επιστολές στους υπουργούς Εξωτερικών 37 χωρών της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής
Την έντονη αντίδραση της Ρωσίας προκάλεσε η κοινή απάντηση Josep Borrell και Jens Stoltenberg στην επιστολή Lavrov για την αρχή της «αδιαίρετης ασφάλειας». Ειδικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας απέρριψε την κοινή απάντηση του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ερωτήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την ασφάλεια ως ασεβή και στερούμενη ουσίας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, ρώτησε όλα τα κράτη-μέλη των δύο συμμαχιών για το αν κατανοούν την αρχή της «αδιαίρετης ασφάλειας», αναμένοντας ξεχωριστή απάντηση από κάθε χώρα. Αντίθετα, έλαβε απαντήσεις μόνο από τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ και τον επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, στους οποίους ο Lavrov δεν είχε απευθύνει αίτημα.
«Ένα τέτοιο βήμα δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτα άλλο παρά ένδειξη διπλωματικής αγένειας και ασέβειας προς το αίτημά μας», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης