Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Κομισιόν προετοιμάζουν το ισχυρό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αν εισβάλλει στην Ουκρανία

ΗΠΑ - Κομισιόν προετοιμάζουν το ισχυρό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αν εισβάλλει στην Ουκρανία
Η Ουκρανία στο επίκεντρο της επικοινωνίας του Επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου της Ursula von der Leyen με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Tην κατάσταση στην Ουκρανία συζήτησαν ο επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου της Προέδρου της Κομισιόν Ursula Von der Leyen, Bjorn Zeibert και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan.
Συντόνισαν τις διατλαντικές προετοιμασίες ενός ισχυρού πακέτου κυρώσεων, το οποίο θα αναπτυσσόταν γρήγορα σε περίπτωση περαιτέρω στρατιωτικής επιθετικότητας της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Συζήτησαν επίσης συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη της ουκρανικής οικονομίας.
Επιπλέον, αντάλλαξαν απόψεις για τη Στρατηγική Εταιρική Σχέση ΕΕ-ΗΠΑ για την Ενεργειακή Ασφάλεια και τα πρόσθετα βήματα που θα ληφθούν για την προετοιμασία για οποιαδήποτε μελλοντική διακοπή του ενεργειακού εφοδιασμού στην Ευρώπη.
Η ενεργειακή συνεργασία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ εντείνεται, σύμφωνα με την κοινή δήλωση των Προέδρων Joe Biden και Ursula Von der Leyen, και μετά το Συμβούλιο Ενέργειας ΗΠΑ-ΕΕ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής.
Τέλος, Zeibert και Sullivan συμφώνησαν να εντείνουν τις κοινές εργασίες για την πανδημία της COVID-19 και την παγκόσμια ασφάλεια υγείας, καθώς και για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και συνεργασία για την ανάπτυξη διεθνών υποδομών μέσω της Global Gateway και της πρωτοβουλίας Build Back Better World.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης