Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδική αντίδραση στις αγορές με το βλέμμα στην Ουκρανία

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδική αντίδραση στις αγορές με το βλέμμα στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες με τον DAX να κρατάει και πάλι κρίσιμες τιμές και να κινείται πάνω από τις 15.200 μονάδες στο σημερινό ξεκίνημα. Αν και με χαμηλό όγκο τα παράγωγα επί ελληνικών μετοχών κινήθηκαν ανοδικά στο άνοιγμα, δείχνοντας διάθεση για αντίδραση σήμερα. Οι εξελίξεις στο μέτωπο Ρωσίας-Ουκρανίας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις αγορές, ενώ σήμερα έχουμε και κάποια σημαντικά μάκρο.

Μία αντίστοιχη εικόνα και στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο άνοιξε με άνοδο και ξεπέρασε τις 960 μονάδες. Το σημαντικό το είδαμε χθες όπου δεν παραβιάστηκε η στήριξη των 935 μονάδων και δεν μπήκε ξανά στη ζώνη συσσώρευσης. Ανοδικά στα πρώτα λεπτά η πλειονότητα των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

AXIANUMBERS: Εισροές 56,7 εκατ. ευρώ από Γερμανία των Ιανουάριο και εκροές 40,3 εκατ. ευρώ από Ηνωμένο Βασίλειο. Ξανά αγοραστές οι ξένοι στο σύνολό τους κατά 26,3 εκατ. ευρώ. Εκροές οι Έλληνες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ανοδικά ξεκίνησαν και όλες οι συστημικές έχουν καλές διαθέσεις. Πάνω από 2% η άνοδος για όλες πλην Eurobank. Σημειώνουμε πως και η Ελλάδος κινείται κοντά στα 18,50 ευρώ χωρίς να απέχει ιδιαίτερα από τα πρόσφατα υψηλά της.

ΟΛΠ: Έκανε μεγάλο όγκο χθες και έχουμε εντοπίσει πωλητή εδώ και μέρες, αλλά βλέπουμε πως και οι αγοραστές ανεβάζουν στροφές. Στα 17 ευρώ στο ξεκίνημα. Χρειάζεται προσοχή η μετοχή καθώς το διάγραμμα δείχνει πως είναι σε πλαγιοκαθοδικό κανάλι, αλλά τα θεμελιώδη είναι υποστηρικτικά και θεωρούμε πως κάποια στιγμή θα φανεί η φθήνια της και οι αγοραστές θα κάνουν τη διαγραμματική διάσπαση. Ίδωμεν…

AEGEAN: Δε χαλάει το ανοδικό της σενάριο όπως φαίνεται πως τα όσα έχουν συμβεί στις τελευταίες συνεδριάσεις στο ταμπλό του ΧΑ. Παραμένει στα 6,10 ευρώ έχοντας βάλει πλώρη για υψηλότερα αφού πρώτα δείχνει ότι επιβεβαιώνει τη διάσπαση της πολύμηνης συσσώρευσης.

ΔΕΗ: Αγοράζει δικές της μετοχές. Στα 8,61 ευρώ και στο +1,47%.

INTRAKAT: Λογικά η αύξηση έχει πετύχει. Αυτό λένε οι πληροφορίες ενώ και η μετοχή στο ταμπλό αυτό δείχνει.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Κάποιες εντολές αγοράς την πήγαν σε δημοπρασία, ενώ έστειλαν και την τιμή σημαντικά υψηλότερα από την τιμή της προαιρετικής δημόσιας πρότασης των 7,80 ευρώ. Στα 7,98 ευρώ έγραψε υψηλό ημέρας.

ΕΧΑΕ: Προσεγγίζει και πάλι τα 4 ευρώ με χαμηλό όγκο.

INTERLIFE: Ανοδικά κατά 3,35% η μετοχή και προσπαθεί και πάλι να περάσει πάνω από τα 5 ευρώ, με χαμηλό βέβαια όγκο.

REAL CONSULTING: Στην Ambrosia Capital πήγαν οι περισσότερες μετοχές του placement και ελέγχει άμεσα και έμμεσα συνολικά 1.594.372 δικαιώματα ψήφου της εταιρείας, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 7,415%.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Χθες είχε μία… περίεργη κίνηση και τράβηξε τα βλέμματα. Συνήθως η μετοχή δεν το κάνει, αλλά ίσως να είμαστε κοντά σε κάποιες αποφάσεις. Νέα ανοδική κίνηση στο ξεκίνημα και στα 8,70 ευρώ με χαμηλό όγκο.

ΕΛΤΟΝ: Παρά τα πολύ καλά θεμελιώδη δε βλέπουμε τους επενδυτές πρόθυμους να αγοράσουν μετοχές της εταιρείας και να δοκιμάσουν ξανά τα 2 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Έπιασε λόγω της πίεσης που ασκήθηκε στο ΧΑ χθες τα 1,15 ευρώ αλλά σήμερα οι αγοραστές βγαίνουν υψηλότερα και κινείται ξανά προς τα 1,20 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης