Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ξεσπούν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη - «Θέλουν να μας εξαντλήσουν ψυχολογικά και οικονομικά»

Ξεσπούν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη - «Θέλουν να μας εξαντλήσουν ψυχολογικά και οικονομικά»
Ο πατέρας της φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της με αποτρόπαιο τρόπο, εξέφρασε την αγανάκτησή του για την παρελκυστική τακτική με τις συνεχείς διακοπές της δίκης εκ μέρους της πλευράς των δύο καταδικασθέντων για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού και της δολοφονίας

Μια ημέρα μετά τη διακοπή της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών και το ξέσπασμα των γονιών της αδικοχαμένης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, ο Γιάννης και η Κυριακή Τοπαλούδη μίλησαν στην ΕΡΤ, σε υψηλούς τόνους και με βαθύ πόνο ψυχής, για όλα όσα τους πληγώνουν στον αγώνα για να βρει δικαίωση η ψυχή της κόρης τους που έπεσε θύμα γυναικοκτονίας.

"Δυστυχώς διακόπηκε η δίκη γιατί ο δικηγόρος του ενός από τους δύο (καταδικασθέντες) ορίστηκε μόλις την Παρασκευή και δεν μας ενημέρωσε. Αυτοί που είχαν δύο χρόνια τη δυνατότητα να ορίσουν δικηγόρο για να τους εκπροσωπήσει στο Εφετείο, γιατί δεν το έκαναν; Τόσοι μήνες τώρα δεν ήταν αρκετοί να ορισθεί δικηγόρος και να ενημερωθεί; Εξοργιστήκαμε γιατί το έκαναν την τελευταία ημέρα", δήλωσε ο κ. Τοπαλούδης.

Μιλώντας στην εκπομπή "Συνδέσεις" ο πατέρας της φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της με αποτρόπαιο τρόπο, εξέφρασε την αγανάκτησή του για την παρελκυστική τακτική με τις συνεχείς διακοπές της δίκης εκ μέρους της πλευράς των δύο καταδικασθέντων για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού και της δολοφονίας.

"Θέλουν και στον δεύτερο βαθμό, από την πλευρά του Αλβανού να μας εξαντλήσουν ψυχικά; Να μας εξαντλήσουν οικονομικά; Όσο και αν θέλουν να το κάνουν, δεν θα το πετύχουν γιατί έχουμε την συμπαράσταση όλης της ελληνικής κοινωνίας", τόνισε.

Πρέπει να ακουστούν και τα δικαιώματα των θυμάτων

"Θα προχωρήσουμε μέχρι τέλους μαζί με τις υπόλοιπες μανάδες των αδικοχαμένων κοριτσιών που μας συμπαρίστανται" είπε και πρόσθεσε, "θα προχωρήσουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά".
Ο ίδιος, μιλώντας εξ ονόματος και της οικογένειας της άτυχης Γαρυφαλλιάς, ενός ακόμη θύματος γυναικοκτονίας στην Ελλάδα, κατήγγειλε το γεγονός ότι η δίκη για τη δολοφονία της ορίστηκε στη Νάξο. "Είναι αδιανόητο να ορίζονται δικαστήρια στη Νάξο. Αν αυτή η οικογένεια δεν έχει λεφτά, πώς θα πάνε τόσες φορές εκεί; Κολυμπώντας;", διερωτήθηκε ο Γιάννης Τοπαλούδης.
Αναφερόμενος στο δικαστικό σύστημα, δήλωσε πως καταδικάζει τους γονείς θυμάτων να είναι συνεχώς σε έναν ψυχολογικό και οικονομικό Γολγοθά.

"Δικαιώματα έχουν δηλαδή μόνο οι εγκληματίες, οι δολοφόνοι και οι βιαστές; Που είναι τα δικαιώματα των θυμάτων; Να ακουστούν επιτέλους και να αλλάξουν, είπε ο πατέρας της 19χρονης φοιτήτριας που το Νοέμβριο του 2018, στη Ρόδο, δολοφονήθηκε από τον 24χρονο Ροδίτη και τον 22χρονο φίλο του, Αλβανικής καταγωγής, που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ισόβια και 15χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης