Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ειρωνεύεται τη Δύση η Ρωσία: Οι πόλεμοι στην Ευρώπη σπανίως ξεσπούν τις Τετάρτες…

Ειρωνεύεται τη Δύση η Ρωσία: Οι πόλεμοι στην Ευρώπη σπανίως ξεσπούν τις Τετάρτες…
Δεν θα γίνει καμία επίθεση ούτε αυτήν την εβδομάδα ούτε την επόμενη ούτε τη μεθεπόμενη ούτε σε ένα μήνα λέει ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ
Σχετικά Άρθρα

Με την Δύση και την Ουκρανία να έχουν ορίσει τη σημερινή 16η Φεβρουαρίου ως την πιθανή ημερομηνία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο πρέσβης της Ρωσίας στην ΕΕ, Vladimir Chizhov «τρολάρει» τη Δύση με βαθιές δόσεις ειρωνείας.
«Σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως δεν θα γίνει καμία επίθεση σήμερα Τετάρτη.
Δεν θα υπάρξει κλιμάκωση ούτε την επόμενη εβδομάδα, ούτε τη μεθεπόμενη – ούτε τον επόμενο μήνα.
Οι πόλεμοι στην Ευρώπη σπανίως ξεκινούν Τετάρτες» αναφέρει σε δηλώσεις του στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt ο Chizhov.
Υπενθυμίζεται πως ΗΠΑ και Μ. Βρετανία προειδοποιούσαν πως είναι εξαιρετικά πιθανό η Ρωσία να εισβάλλει στην Ουκρανία πριν από το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξάγονται ως τις 20/2 στο Πεκίνο.

Συκοφαντία

«Όταν διατυπώνεις κατηγορίες, πολύ περισσότερο όταν διατυπώνεις εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας, έχεις την ευθύνη να παρουσιάζεις αποδείξεις.
Αλλιώς πρόκειται για συκοφαντία.
Λοιπόν, πού είναι οι αποδείξεις;» διερωτάται ο Ρώσος πρέσβης, ο οποίος καλεί τη Δύση να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τις ανησυχίες και τις προτάσεις της Ρωσίας για την αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη.
«Όταν οι εταίροι μας ακούσουν επιτέλους τις θεμιτές ανησυχίες μας, θα μπορέσει να ξεκινήσει μια διαδικασία άμβλυνσης των εντάσεων, που θα είναι προς το συμφέρον όλων των Ευρωπαίων, από τη Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ, και άλλων χωρών του κόσμου» υποστηρίζει ο Chizhov.

Τι ζητά η Ρωσία

Σημειώνεται πως η Ρωσία ζητά από το NATO να περιορίσει τη δραστηριότητά του και την ανάπτυξη δυνάμεών του στην ανατολική Ευρώπη, να σταματήσει την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων κοντά στα ρωσικά σύνορα και να μην γίνει μέλος της Συμμαχίας η Ουκρανία.
Το δεύτερο αίτημα είναι κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά η Δύση, η οποία υποστηρίζει πως είναι δικαίωμα του κάθε κράτους να αποφασίσει σε ποιες συμμαχίες θέλει να ανήκει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης