Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια υποχώρηση με χαμηλό τζίρο και το βλέμμα στο εξωτερικό

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια υποχώρηση με χαμηλό τζίρο και το βλέμμα στο εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΕΣ: Ο γεωπολιτικός κίνδυνος συνεχίζει να δημιουργεί ανησυχίες. Ο DAX εξακολουθεί να κινείται πέριξ του εκθετικού των 200 ημερών. Άνοιξε λίγο πιο πάνω και στη συνέχεια γύρισε αρνητικός ο δείκτης και κάτω από τον εκθετικό. Το ΧΑ αναμένεται να ακολουθήσει τις ξένες αγορές με κάποιους αναλυτές να σημειώνουν τις πληροφορίες από την ΕΚΤ για την επιλεξιμότητα των ελληνικών ομολόγων μέχρι το 2024. Αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα την επενδυτική διάθεση για τον τραπεζικό κλάδο.

Οι διαθέσεις συσσώρευσης ή αναζήτησης τάσης στις αγορές της Ευρώπης, δίνουν αντίστοιχη κίνηση στο άνοιγμα για τον Γενικό Δείκτη. Ο τζίρος χαμηλός και δεν ξεχωρίζουν κάποιες μετοχές στα πρώτα λεπτά. Ήπια υποχώρηση για τον τραπεζικό δείκτη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg η ΕΚΤ εξετάζει την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως collateral έως το 2024. Πολύ καλή είδηση για τις τράπεζες, σύμφωνα με αναλυτές. Η απόφαση χρειάζεται την έγκριση του Δ.Σ. της ΕΚΤ η οποία μπορεί να έρθει από τον επόμενο μήνα. Ήπιες διακυμάνσεις στα πρώτα λεπτά για τις συστημικές αλλά αυξήθηκαν λίγο οι πιέσεις λίγο αργότερα και εστιάζονται κυρίως στην Alpha Bank.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Διαβάζεις δελτίο τύπου που αναφέρει πως το τάδε fund πούλησε τη συμμετοχή του στην τάδε εταιρεία, η οποία αναμένεται να έχει τζίρο 120 εκατ. ευρώ και αναρωτιέσαι: Γιατί αυτήν την εταιρεία δεν την έχουμε στο ΧΑ, όταν εξάγει τα 100 εκατ. ευρώ από τα 120 εκατ. ευρώ; Την έχει πλησιάσει κάποιος για να τη φέρει στο χρηματιστήριο; Βγείτε κύριοι από τα γραφεία της και αρχίστε να κάνετε ραντεβού για να φέρετε εταιρείες στο Χ.Α.

ΕΥΑΘ: Με όγκο 1.100 τεμάχια στο -1,55% και στα 4,44 ευρώ. Η αποτίμηση στα 161 εκατ. ευρώ με τα μισά να είναι στο ταμείο και τα κέρδη να είναι ισχυρά. Όμως νομίζουμε πως επηρεάζεται από την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία η ένταξη στο Υπερταμείο είναι αντισυνταγματική. Μπορεί να φέρει κάποια «κολλήματα» και μάλλον αυτό βλέπουμε στο ταμπλό.

ΕΥΔΑΠ: Ίσως ο λόγος της αδιάφορης κίνησης το τελευταίο διάστημα να έχει να κάνει με το ΣτΕ και εδώ. Στα 7,41 ευρώ και στο -0,54% με χαμηλό βέβαια όγκο συναλλαγών.

CENERGY: Οριακά υψηλότερα και αρκετά κοντά στα ιστορικά υψηλά της παραμένει η μετοχή.

ΑΔΜΗΕ: Έχει κάνει κάποια πακέτα το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν έχουμε εντοπίσει ακόμα κινήσεις που να δείχνουν ότι τέλειωσε ο πωλητής, ο οποίος ευθύνεται κυρίως για την εικόνα της το τελευταίο διάστημα. Αρκετά φθηνή και νομίζουμε πως θα βελτιωθεί η αποτίμηση όταν τελειώσουν οι πωλήσεις.

INTRAKAT: Πολύ εύκολο όπως αναμενόταν κάλυψε την αύξηση κεφαλαίου και μάζεψε 51 εκατ. ευρώ. Από την ανακοίνωση βλέπουμε πως μέτοχοι και στελέχη κάλυψαν τα 31 εκατ. ευρώ, επομένως μπορούμε να πούμε πως η συμμετοχή ήταν σημαντική και οι insiders έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και στήριξαν την εισηγμένη, έστω και αν κάποιοι άσκησαν μερικώς τα δικαιώματά τους.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Με όρεξη ξεκίνησε η μετοχή και καταγράφει άνοδο άνω του 6% με υψηλό μάλιστα όγκο 35 χιλ. τεμαχίων και καλούς αγοραστές πάνω από τα 0,25 ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Μετά από δύο πολύ δυνατές ανοδικές συνεδριάσεις ξεκίνησε αμετάβλητη με τον όγκο να δείχνει πως και σήμερα μπορεί να είναι υψηλός.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης