Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος - Στουρνάρας προσπαθούν να θέσουν σε «ομηρία» τον Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος - Στουρνάρας προσπαθούν να θέσουν σε «ομηρία» τον Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ

Πολλοί αναρωτιούνται πού χάθηκε το μεγάλο επικριτικό ενδιαφέρον του Α. Τσίπρα, του Π. Πολάκη και των γνωστών μιντιακών βραχιόνων απέναντι στον διοικητή της ΤτΕ

Σχετικά Άρθρα

Η χθεσινή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών του Βαγγέλη Βενιζέλου ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς παρεμβάσεων που θα κάνει ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο λόγο με σκοπό να ισχυροποιήσει τη θέση και να ξαναμπεί στα πράγματα του ΚΙΝΑΛ. Η εκτίμηση ανήκει σε στέλεχος που συνομιλεί μαζί του και οφείλουμε να την πάρουμε σοβαρά, κυρίως να την πάρει σοβαρά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Βενιζέλος βγάζει ομάδα μπροστά

Τι πρότεινε εχθές ο Βαγγέλης Βενιζέλος; Ότι το μοντέλο διαχείρισης κρίσεων του ίδιου, που είχε εφαρμόσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως επικεφαλής διυπουργικής επιτροπής για την τέλεσή τους, θα πρέπει να γίνει εγχειρίδιο για την Πολιτική Προστασία αλλά και για άλλες κρίσεις. Έβγαλε μπροστά στελέχη που είναι δική τους επιρροής και τον έχουν στηρίξει το 2007 στις εσωκομματικές εκλογές απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου. Είδαμε τον Γιώργο Φλωρίδη, τον Κώστα Καρτάλη, τον Νάσο Αλευρά ενώ φαίνεται να έχει πολύ στενές σχέσεις με σημερινούς βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, την Νάντια Γιαννακοπούλου αλλά και την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έδειξε ότι η ομάδα του πρέπει να είναι μέσα στο σημερινό ΠΑΣΟΚ διότι εκτός από στελεχειακή τεχνογνωσία διαθέτει τεχνοκρατικό στυλ και εκφράζει το Κέντρο.

Θα υπάρξει πρόβλημα στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ;

Έχει ξανακάνει παρέμβαση ο Κύκλος Ιδεών όταν παλαιότερα έφερε -μέσω δημοσκόπησης- ξαφνικά στο δημόσιο λόγο τον όρο συγκυβέρνηση και τη συνεργασία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ προσπαθώντας, ουσιαστικά, να επιβάλει στο Νίκο Ανδρουλάκη στρατηγική συνεργασίας και όχι αυτονομίας που έχει αποφασίσει. Είναι σίγουρο ότι δεν θα σταματήσει και θα επιδιώξει να μπει στα ψηφοδέλτια του κόμματος, με τις πληροφορίες να το θέλουν να μπει στο Επικρατείας. Μην ξεχνάμε ότι ο Β. Βενιζέλος αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ όταν η Φώφη Γεννηματά δεν τον έβαλε επικεφαλής στο Επικρατείας, προτιμώντας τον Γιώργο Καμίνη… Μάλιστα, στο περιβάλλον του εκφράζεται μεγάλη δυσαρέσκεια που ο Ν.Ανδρουλάκης δεν έχει καλύψει ακόμα τα στελέχη του που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο Novartis όταν για παράδειγμα η Φ. Γεννηματά το είχε πράξει…

Ποιους θέλει να φέρει ο Ανδρουλάκης;

Από την άλλη, όμως, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει στο μυαλό του μία άλλη προσέγγιση στελεχών. Μπορεί να προέρχεται από το εκσυγχρονιστικό μπλοκ και να σέβεται τον Κώστα Σημίτη, αλλά θέλει να τραβήξει στο κόμμα πρόσωπα που έχουν πιο κεντροαριστερό προφίλ όπως ο Γιάννης Πανούσης (ΔΗΜΑΡ), o Σταύρος Κοντονής, ο Κώστας Χρυσόγονος. Αυτό που δεν θέλει, σε καμία περίπτωση, είναι να είναι όμηρος μεγαλοστελεχών που θα του λένε κάθε φορά τι θα κάνει.

Οι «ύποπτες» κινήσεις Γ. Στουρνάρα στο πολιτικό πεδίο

Παράλληλα, έχει αναπτύξει μία πιο στενή σχέση με τον Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος εδώ και καιρό πασχίζει να αναπτύξει έναν ρυθμιστικό ρόλο, ως τεχνοκρατικό στέλεχος κοινής αποδοχής. Ειλικρινά, δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά γιατί έφερε τον Γιώργο Χουλιαράκη -έναν σύμβουλο του Τσίπρα- μέσα στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Γιατί έχουν σταματήσει στον ΣΥΡΙΖΑ το σκληρό μαρκάρισμα στην ΤτΕ;

Αναρωτιούνται πολλοί πού χάθηκε το μεγάλο επικριτικό ενδιαφέρον του Α. Τσίπρα, του Π. Πολάκη και των γνωστών μιντιακών βραχιόνων απέναντι στον διοικητή της ΤτΕ και τη γυναίκα του, που τα παλαιότερα χρόνια ήταν ψηλά στο ρεπερτόριό τους. Το ζήτημα είναι ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δεν έχει πλέον καλές σχέσεις με το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως είχε με την κυβέρνηση Σαμαρά.

Χρυσές υπηρεσίες οικονομικής κατεύθυνσης στο ΚΙΝΑΛ

Γι’ αυτό και προσπαθεί να αναπτύξει τις σχέσεις του με τον Νίκο Ανδρουλάκη βλέποντας ότι το ΠΑΣΟΚ ξαναμπαίνει δυναμικά στο πολιτικό χάρτη. Για όσους δεν το πήραν χαμπάρι, ένα άρθρο του Μιχάλη Κατρίνη στα ΝΕΑ πριν 1 εβδομάδα περιείχε μία παράγραφο που θαρρείς ότι του την είχε γράψει ο Γιάννης Στουρνάρας. Μιλούσε για το «ποσό που πιθανόν θα προκύψει ως αχρείαστο δημοσιονομικό βάρος από τις κρατικές εγγυήσεις του «Ηρακλή» και θα εγγραφεί στο χρέος» παρά τις προειδοποιήσεις του Γ.Στουρνάρα από τις 19/2/2021. Τώρα θα μου πείτε πώς ένα στέλεχος χωρίς κυβερνητική εμπειρία, με ειδικότητα οδοντίατρου γνωρίζει ένα τόσο τεχνικό θέμα. Θα πρέπει να το αναζητήσουμε στη νέα σχέση που πάει να καθιδρύσει ο Γ. Στουρνάρας με το νέο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να λειτουργήσει ως «χρυσή εφεδρεία» στο μέλλον για παν ενδεχόμενο.

Τι λέει η κοινωνία μετράει

Ωστόσο, επειδή τα κόμματα τα φέρνουν σε τροχιά εξουσίας ο κόσμος και τα πλειοψηφικά ρεύματα, οι κύριοι Βενιζέλος-Στουρνάρας -παρά την εμπειρία τους- δεν έχουν να προσφέρουν στο κόμμα. Θεωρούνται φθαρμένα μνημονιακά πρόσωπα που έχουν ιδιαίτερα μεγάλες αντιπάθειες στην κοινωνία αλλά και στους νέους. Και σίγουρα δεν μπορούν να ξανακάνουν πλειοψηφικό το ΠΑΣΟΚ. Ελπίζουμε να καταλαβαίνει ο Ν.Ανδρουλάκης τι σημαίνει συμπόρευση μαζί τους.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης