Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Υποτονική η συνολική εικόνα, λίγοι πρωταγωνιστές, πολλές φήμες…

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Υποτονική η συνολική εικόνα, λίγοι πρωταγωνιστές, πολλές φήμες…
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Κάπως υποτονική η συνεδρίαση. Ο τζίρος χαμηλός και η διακύμανση περιορισμένη. Προς το τέλος βγήκαν κάτι αγορές, κυρίως σε Eurobank και ΟΠΑΠ και τράβηξαν και κάποιες άλλες μετοχές υψηλότερα. Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ήταν πολύ δυνατή σήμερα, ενώ πιέστηκε η Alpha Bank και η ΔΕΗ. Εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης τράβηξε βλέμματα ο ΟΛΘ και πάλι η Κορδέλλου. Η εβδομάδα είχε απώλειες 1,56%

ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ: Ακούνε οι επενδυτές για αγορές μετοχών από βασικούς μετόχους και το πρώτο που ρωτάνε είναι αν ακολουθεί δημόσια πρόταση. Τόσο έχουν φοβηθεί και δεν έχουν άδικο. Δεν τίθεται θέμα μας λένε στον ΟΠΑΠ και υπενθυμίζουμε ότι περιμένουμε έως 5 αποχωρήσεις μέχρι στιγμής. Σε κάποιες εισηγμένες δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι προθέσεις, αλλά προετοιμαζόμαστε για να ακούσουμε αυτό που επικρατεί συνήθως.

Έχουμε ήδη πριν καν αρχίσουν που λένε, επιτυχημένες προστάσεις από Νίκα και Καραμολέγκο, πιθανότητα νομίζουμε πως θα πετύχει της Ευρωπαϊκής Πίστης, η Πειραιώς δεν έχει λόγο να κρατήσει εντός την Trastor και μην ξεχνάμε την Alpha Αστικά Ακίνητα. Θα θέλαμε βέβαια να βλέπαμε το νέο σχήμα να παραμένει στο ΧΑ και να αυξάνει αποτίμηση και διασπορά, αλλά κρατάμε και εδώ μικρό καλάθι.

ΦΗΜΕΣ: Ξαναγράφουμε πως κυκλοφορούν πολλές και μάλιστα αρκετές και διαφορετικές ακόμα και για την ίδια εταιρεία. Φυσικά και δεν πιστεύουμε ότι όλες αυτές έχουν βάση και φυσικά όσες μεταφέρουμε δεν είναι και σίγουρες ότι θα γίνουν.

ΜΕΤΑΛΛΑ: Και πάλι στο προσκήνιο. Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική για Αφοί Κορδέλλου, εννοείται με υψηλό όγκο συναλλαγών και εβδομαδιαία άνοδο 28,3%, αλλά ακολούθησαν και οι άλλες του κλάδου. Τέταρτη συνεχόμενη και για Τζιρακιάν αλλά με άνοδο μόλις 6,16% την εβδομάδα. Η Έλαστρον ενισχύθηκε 3,10% και ήταν ανοδική και στις 5 συνεδριάσεις της εβδομάδας. Δυνατή και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ σήμερα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Εδώ θέλουμε κάποια στιγμή να δούμε τιμές πάνω από 2 ευρώ.
ΕΛΧΑ_3.jpg
CENERGY: Και νέα ιστορικά από τη μετοχή. Όλος ο όμιλος ήταν καλός σήμερα, ήτοι ΕΛΧΑ, ΒΙΟ και CENER και φυσικά δεν έλειψαν νέες φήμες. Δε χρειάζεται να τις αναπαράγουμε, ακούγονται πολλά, θεωρούμε ότι θα γίνουν λίγα, επομένως πάμε παρακάτω.

FOURLIS: Είχε κάποιους πωλητές στα 4,27 ευρώ και έκλεισε εκεί.

ΕΧΑΕ: Βγήκαν κάποιες πωλήσεις στα 3,89 ευρώ αλλά μαζεύτηκαν σχετικά εύκολα και μάλιστα πήγε δυνατά υψηλότερα προς το τέλος η μετοχή. Έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 3,9950 ευρώ με άνοδο 2,70%.

ΟΛΘ: Χωρίς να προκαλεί έχει βρεθεί πάνω από την τιμή της δημόσιας πρότασης και σε υψηλά περίπου 8 μηνών. Τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές. Και εδώ ακούγονται φήμες για πώληση και μάλιστα σε υψηλό τίμημα. Θεωρούμε πως θα μπορούσαν να έχουν βάση οι φήμες και φυσικά εμείς θα κοιτάζαμε και τα δύο εισηγμένα λιμάνια λόγω θεμελιωδών μεγεθών. Στα 27,70 ευρώ και στο +5,73%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ξαφνικά και προς το τέλος εκεί που ήταν πάνω από τα 8,20 ευρώ με λίγο όγκο πήγε μέχρι τα 7,96 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 8 ευρώ με απώλειες 2,20% και όγκο 12 χιλ. τεμάχια. Και εδώ πολλές φήμες κυκλοφορούν στα χρηματιστηριακά γραφεία.

ΚΛΜ: Δύο μέρες έκανε όγκο και βγήκαν και εδώ φήμες περί πώλησης ακινήτων. Σήμερα ο όγκος ήταν χαμηλός. Θεωρούμε πως επειδή παλαιότερα είχε ακουστεί ότι δέχθηκε κρούση να πουλήσει το υδροηλεκτρικό και δεν το έκανε, πως δεν έχει λόγο να πουλήσει κορυφαία περιουσιακά στοιχεία.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης