Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): Παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Παραμένει απειλή ο κορωνοϊός για τη δημόσια υγεία

Biden (ΗΠΑ): Παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Παραμένει απειλή ο κορωνοϊός για τη δημόσια υγεία
Παραμένει η ανάγκη να συνεχιστεί η κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης, ανέφερε ο Biden σε επιστολή του προς τα προεδρεία της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ανακοίνωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα που κηρύχθηκε τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας της COVID-19 θα παραταθεί και πέραν της 1ης Μαρτίου καθώς ο νέος κορωνοϊός συνεχίζει να αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Ο Joe Biden είπε ότι ο θάνατος 900.000 και πλέον Αμερικανών λόγω της COVID-19 υπογραμμίζει την ανάγκη να συνεχιστεί η αντιμετώπιση της πανδημίας με «όλες τις δυνάμεις» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ως χθες οι ΗΠΑ είχαν καταγράψει 933.749 θανάτους λόγω επιπλοκών της Covid-19.
Ο πρώην πρόεδρος Donald Trump κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πριν από σχεδόν δύο χρόνια, αποδεσμεύοντας οικονομική βοήθεια ύψους έως 50 δισεκ. δολαρίων.
«Παραμένει η ανάγκη να συνεχιστεί η κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης», ανέφερε ο Biden σε χθεσινή επιστολή του προς τα προεδρεία της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.
Η επιστολή δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.
Η απόφαση του Biden να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ελήφθη παρότι σε σειρά πολιτειών χαλαρώνουν οι περιορισμοί για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς το κύμα της παραλλαγής Omicron υποχωρεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης