Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Εκταμίευση 350 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία - Σχέδιο για οικονομική στήριξη

Παγκόσμια Τράπεζα: Εκταμίευση 350 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία - Σχέδιο για οικονομική στήριξη

Συνάντηση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky με τον πρόεδρο  της Παγκόσμιας Τράπεζας David Malpass το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Σχετικά Άρθρα

Ο όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας ανακοίνωσε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 ότι ετοιμάζει μια εκταμίευση 350 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση για τη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών

Σε συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky το Σάββατο (19/2), ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας David Malpass ανακοίνωσε ότι η ομάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τον ουκρανικό λαό και την οικονομία για βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες.
Οι δύο άντρες συναντήθηκαν στο Μόναχο καθώς οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας πραγματοποιούσαν ασκήσεις υπό την επίβλεψη του προέδρου Vladimir Putin και η Ουάσιγκτον κατηγόρησε τα ρωσικά στρατεύματα κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας ότι «είναι έτοιμοι να χτυπήσουν».

Δημοσιονομική στήριξη και μεταρρυθμίσεις

Τα αρχικά κονδύλια από την Παγκόσμια Τράπεζα θα ακολουθήσουν περαιτέρω δημοσιονομική στήριξη και περισσότερες μεταρρυθμίσεις, μεταξύ άλλων στους τομείς της ενέργειας και του κλίματος, ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.
Οι Malpass και Zelensky συζήτησαν επίσης για μια σειρά έργων για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων της ενεργειακής απόδοσης, των υποδομών, των σιδηροδρόμων και της ενίσχυσης της οικονομίας και των ευκαιριών απασχόλησης στην ανατολική Ουκρανία.

Αποχώρηση

Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσαν ότι μετέφεραν προσωρινά κάποιο προσωπικό από την Ουκρανία, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για πιθανή ρωσική εισβολή, παρόλο που συνεχίζεται το έργο δανεισμού και υποστήριξης προς τη χώρα.
Τον τελευταίο χρόνο, η Παγκόσμια Τράπεζα ανέστειλε τις εργασίες της με πολλές χώρες όπου έγιναν πραξικοπήματα, συμπεριλαμβανομένης της Μιανμάρ και του Σουδάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης