Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Ναι Biden σε συνάντηση με Putin, εάν δεν γίνει ρωσική εισβολή

Λευκός Οίκος: Ναι Biden σε συνάντηση με Putin, εάν δεν γίνει ρωσική εισβολή
Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν τη διπλωματία έως τη στιγμή που θα αρχίσει η εισβολή είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
Σχετικά Άρθρα

Έτοιμος να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden εφόσον έως τότε δεν γίνει η ρωσική εισβολή αναφέρει ο Λευκός Οίκος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η συνάντηση των δύο προέδρων θα γίνει μετά τη συνάντηση των ΥΠΕΞ Anthony Blinken και Sergei Lavrov την ερχόμενη Πέμπτη 24/2.
«Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν τη διπλωματία ως τη στιγμή που θα αρχίσει η εισβολή.
Ο πρόεδρος Biden αποδέχθηκε καταρχήν να συναντηθεί με τον πρόεδρο Putin (...) εάν δεν έχει γίνει εισβολή.
Είμαστε επίσης έτοιμοι να καταφέρουμε ταχύτατα και βαριά κόστη αν η Ρωσία επιλέξει αντ’ αυτού τον πόλεμο» υποστήριξε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Jen Psaki, η οποία τόνισε ότι «επί του παρόντος η Ρωσία μοιάζει να συνεχίζει τις προετοιμασίες της για να εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επίθεση στην Ουκρανία πολύ σύντομα».
Υπενθυμίζεται πως τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής πρότεινε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron.
Σε ανακοίνωση της η Γαλλική Προεδρία αναφέρει πως της συνάντησης Biden – Putin θα ακολουθήσει διευρυμένη σύνοδος, με τη συμμετοχή «όλων των μερών» που εμπλέκονται στην ουκρανική κρίση, η οποία θα αφορά «την ασφάλεια και τη στρατηγική σταθερότητα στην Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης