Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία: Υπό πολιορκία το Κίεβο, βομβαρδισμοί και πυρά - Σφοδρές μάχες σε πολλά μέτωπα – Δεν εγκαταλείπει τη χώρα ο Ζelensky

Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία: Υπό πολιορκία το Κίεβο, βομβαρδισμοί και πυρά -  Σφοδρές μάχες σε πολλά μέτωπα – Δεν εγκαταλείπει τη χώρα ο Ζelensky
Εκρήξεις στη Μαριούπολη - Χτυπούν κτίρια στο Κίεβο- Ρωσικός πύραυλος χτύπησε πολυκατοικία
Αρνήθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, την βοήθεια των ΗΠΑ για να εγκαταλείψει το Κίεβο, όπου συνεχίζεται η ρωσική επίθεση.
Βομβαρδισμοί ακούστηκαν το πρωί του Σαββάτου 26/2 στο κέντρο του Κιέβου, όπως μεταδίδει ανταποκριτής του Reuters, έπειτα από πληροφορίες για πυρά όπλων στην ίδια περιοχή,ενώ μάχες διεξάγονται κοντά στις πόλεις της νότιας Ουκρανίας και συγκεκριμένα σε  Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ένας σύμβουλος του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη Μελιτόπολη στη νοτιοανατολική ουκρανική επαρχία Ζαπορίζια, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το μεγάλο μέτωπο είναι στο Κίεβο, όπου οι Ρώσοι επιχειρούν να μπουν στην πρωτεύουσα, να καταλάβουν κυβερνητικά κτίρια και να «συλλάβουν» τον Oυκρανό πρόεδρο Zelensky και την κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Στη Μαριούπολη,  βομβαρδίζονται συγκεκριμένοι στόχοι. Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως περιοχές κοντά στις πόλεις Σούμι, Πολτάβα και Μαριούπολη επλήγησαν από αέρος, με πυραύλους ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kalibr να εκτοξεύονται εναντίον της χώρας από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την Μελιτόπολη

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη Μελιτόπολη στη νοτιοανατολική ουκρανική επαρχία Ζαπορίζια, ανακοίνωσε το Σάββατο 26/2 το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με το  υπουργείο, η Ρωσία χρησιμοποίησε αεροπορικούς και εκτοξευόμενους από πλοία πυραύλους κρουζ για  να εξαπολύσει πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας εναντίον στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ρωσικά στρατεύματα έπληξαν εκατοντάδες στόχους στρατιωτικών υποδομών και κατέστρεψαν αρκετά αεροσκάφη και δεκάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα και οχήματα πυροβολικού.

Ρωσικός πύραυλος χτύπησε πολυκατοικία στο Κίεβο

Ρωσικός πύραυλος φέρεται να χτύπησε περίπου δεκαόροφο κτήριο κατοικιών στο Κίεβο, κοντά στο δεύτερο αεροδρόμιο της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Οι εξωτερικοί τοίχοι πολλών διαμερισμάτων μοιάζουν κατεστραμμένοι, ενώ καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή.
Στο σημείο βρίσκονται σωστικά συνεργεία, αν και η έκταση των απωλειών είναι άγνωστη, όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaliy Klitschko.
Σχετική ανάρτηση έκανε και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας.

it.JPG

Μάχες κοντά στις πόλεις Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό

Μάχες διεξάγονται κοντά στις πόλεις της νότιας Ουκρανίας,  -Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό- , όπως δήλωσε ένας σύμβουλος του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.
"Σφοδρές μάχες σημειώνονται κοντά στη Μαριούπολη", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μικάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, ξεκαθαρίζοντας πως "δεν υπάρχει περίπτωση η Μαριούπολη να παραδοθεί ή να καταληφθεί".

Παραμένει στο Κίεβο ο Zelensky

Αρνήθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky την βοήθεια των ΗΠΑ για να εγκαταλείψει το Κίεβο, όπου συνεχίζεται η ρωσική επίθεση.
«Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα, θα υπερασπιστούμε τη χώρα μας», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος σε βίντεο έξω από το γραφείο του στην πρωτεύουσα, ξεκαθαρίζοντας πως θα παραμείνει στο Κίεβο.
Ο ίδιος σε μήνυμά του αργά το βράδυ της Παρασκευής 25/2, απευθύνθηκε στους συμπατριώτες του  μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, υπογραμμίζοντας ότι η νύχτα θα είναι πιο δύσκολη σε σύγκριση με τις προηγούμενες ώρες και εκτιμώντας ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν άμεσα να καταλάβουν το Κίεβο.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform, ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να πω πολύ ειλικρινά: αυτή η νύχτα θα είναι πιο δύσκολη από την ημέρα. Πολλές πόλεις μας δέχονται επίθεση: Τσερνίχιβ, Σούμι, Χάρκοβο, οι άνδρες και οι γυναίκες στο Ντονμπάς, οι πόλεις της νότιας Ουκρανίας. Ιδιαίτερη προσοχή στο Κίεβο - δεν μπορείς να χάσεις την πρωτεύουσα! Σε όλα τα μέτωπα αυτήν τη νύχτα, ο εχθρός θα χρησιμοποιήσει όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις του για να κάμψει την αντίστασή μας - ποταπά, σκληρά και απάνθρωπα. Απόψε θα εισβάλουν!»
Υπογράμμισε  ότι κρίνεται η μοίρα της Ουκρανίας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι σε εξέλιξη είναι επίσης ο αγώνας στο διπλωματικό μέτωπο.

Έτοιμες να φυγαδεύσουν τον Zelensky οι ΗΠΑ

Να βοηθήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο να εγκαταλείψει το Κίεβο είναι έτοιμες οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post.
Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στην Washington Post ότι οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν τον Zelensky να αποφύγει τη σύλληψη ή τη δολοφονία από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Ωστόσο, αργά το βράδυ της Παρασκευής 25/2 ο Zelensky και άλλοι υψηλόβαθμοι ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι δεν είχαν εγκαταλείψει το Κίεβο.

ΗΠΑ: Τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας 350 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία ενέκρινε ο Biden

Οδηγίες στο State Department να αποδεσμεύσει κονδύλι ύψους 350 εκατ. δολαρίων ως στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, J. Biden.
Σε σημείωμα προς τον υπουργό Εξωτερικών Α.Blinken , ο Biden δίνει οδηγίες για τη διάθεση 350 εκατ. δολαρίων μέσω του Νόμου για τη Διεθνή Βοήθεια για την άμυνα της Ουκρανίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης