Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Fake news τα περί κλεισίματος των Στενών της Μαύρης Θάλασσας για τα ρωσικά πλοία

Τουρκία: Fake news τα περί κλεισίματος των Στενών της Μαύρης Θάλασσας για τα ρωσικά πλοία
Η πρεσβεία μας δεν έχει λάβει καμία επίσημη ειδοποίηση από την Τουρκία για το κλείσιμο των Στενών στα ρωσικά στρατιωτικά πλοία, ανακοίνωσε η Μόσχα
Σχετικά Άρθρα

Η Μόσχα δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση από την Τουρκία για το κλείσιμο των στενών στη Μαύρη Θάλασσα για τα ρωσικά στρατιωτικά πλοία, ανακοίνωσε η ρωσική πρεσβεία στην Τουρκία το Σάββατο (26/2/2022) όπως μετέδωσε το Interfax.
«Η πρεσβεία δεν έχει λάβει καμία επίσημη ειδοποίηση από την Τουρκία για το κλείσιμο των Στενών στα ρωσικά στρατιωτικά πλοία», ανέφερε.

Καμία υπόσχεση

Εξάλλου και Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε, πως η Άγκυρα δεν έχει λάβει καμία τέτοια απόφαση.
«Ο Τούρκος πρόεδρος δεν είπε στον Ουκρανό ομόλογό του, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ότι η Τουρκία θα κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στα ρωσικά πολεμικά πλοία», δήλωσε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος στο site Middle East Eye.
«Ο πρόεδρος Erdogan δεν υποσχέθηκε να κλείσει τα στενά», είπε ο Τούρκος αξιωματούχος, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτεται, αλλά σύμφωνα με το site έχει άμεση γνώση του τι διημείφθη μεταξύ των δύο ηγετών στην επικοινωνία που είχαν.
Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu είχε αναφέρει, πως η Άγκυρα παραμένει δεσμευμένη στη Συνθήκη του Μοντρέ.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky έγραψε στο Twitter νωρίτερα ότι ο Τούρκος ομόλογός του Recep Tayyip Erdogan απαγόρευσε την είσοδο ρωσικών στρατιωτικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης