Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ κατά Ρωσίας - Διακόπτονται οι συναλλαγές με τη ρωσική κεντρική τράπεζα

Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ κατά Ρωσίας - Διακόπτονται οι συναλλαγές με τη ρωσική κεντρική τράπεζα
Το νέο μέτρο απαγορεύει στους Αμερικανικούς να συναλλάσσονται με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, ενώ παγώνει και τα assets εντός των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Στην επιβολή επιπλέον κυρώσεων κατά της ρωσικής κεντρικής τράπεζας προχωρά η αμερικανική κυβέρνηση υπό τον Joe Biden. Πρόκειται για μια εξέλιξη δεν επιτρέπει στους Αμερικανούς να συναλλάσσονται με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, ενώ παγώνει και assets εντός των ΗΠΑ.
Τα νέα μέτρα στοχεύουν επίσης το Εθνικό Ταμείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά και το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας.
Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος σχολίασε ότι οι νέες κυρώσεις θα εφαρμοστούν άμεσα.
«Θέλαμε να εφαρμόσουμε αυτά τα μέτρα, πριν ανοίξουν οι αγορές μας, διότι αυτό που μάθαμε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από τους συμμάχους μας και τους εταίρους μας ήταν ότι η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας προσπαθούσε να μετακινήσει τα assets και θα υπήρχε μεγάλη φυγή assets αρχής γενομένης από τη Δευτέρα από τράπεζες σε όλον τον κόσμο» ανέφερε ο αξιωματούχος.
«Η στρατηγική μας για να το θέσω απλά είναι να διασφαλίσουμε ότι η ρωσική οικονομία θα επιβαρύνεται όσο ο πρόεδρος Putin επιμένει στην εισβολή» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Παράλληλα, οι ΗΠΑ προσέθεσαν τον Kirill Dmitriev, ακόμα έναν άνρωπο στον στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, στη λίστα των κυρώσεων καθώς και το ταμείο άμεσων επενδύσεων που διευθύνει ο Dmitriev.
Οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ, της ΕΕ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά το Σαββατοκύριακο, ότι θα περιορίσουν τη δυνατότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιεί τα αποθεματικά της κεντρικής τράπεζας.
Σύμφωνα με δεύτερο Αμερικανό αξιωματούχο, τα αποθεματικά 360 δισ. δολ. έχουν σημασία μόνο εάν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει. Ωστόσο, μετά τα τελευταία μέτρα, αυτό δεν είναι εφικτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης