Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Παναγιώτης Νίκας, περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Η περιφέρεια Πελοποννήσου θα γίνει η πιο καθαρή περιφέρεια της χώρας

Παναγιώτης Νίκας, περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Η περιφέρεια Πελοποννήσου θα γίνει η πιο καθαρή περιφέρεια της χώρας
«Η περιφέρεια Πελοποννήσου θα γίνει η πιο καθαρή περιφέρεια της Ελλάδας»
Για τα έργα και τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με στόχο την ανάπτυξή της και την ανάδειξή της ως της πιο καθαρής Περιφέρειας στην Ελλάδα μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.
«Η περιφέρεια Πελοποννήσου θα γίνει η πιο καθαρή περιφέρεια της Ελλάδας. Ξεκίνησε η διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων με απολύτως ορθό επιστημονικό τρόπο. Το πρώτο φορτηγό το οποίο μπήκε μέσα, το πρώτο απορριμματοφόρο, παρουσία και του δημάρχου, ήταν το απορριμματοφόρο από την Τρίπολη και εν πάση περιπτώσει βεβαίως είμαστε σε μία πορεία επίλυσης μικρών προβλημάτων, τα οποία έτσι κι αλλιώς παρουσιάζονται. Για τα σκουπίδια θα κάνουμε μία πολύ μεγάλη εκστρατεία για την ανακύκλωση», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Π. Νίκας.
«Είμαι υπερήφανος γιατί ο κύριος Ράσμουσεν, ο αρμόδιος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περιοχή μας για τα χρήματα του ΕΣΠΑ, ενέκρινε το ποσό των 15 εκατ. ευρώ για να επαναλειτουργήσει η γραμμή που την ονομάζουμε “Γραμμή Αρχαιολογικών Χώρων”, από την Κόρινθο μέχρι το Ναύπλιο. Εχουμε κάνει τη σχετική πρόκληση. Από τις 15 Μαρτίου θα ανταποκριθεί ο ΟΣΕ κι έτσι για μία ώρα ο κόσμος θα μπορεί να ταξιδεύει από την Κόρινθο, από τον μεγάλο σταθμό, και θα μπορεί να κατεβαίνει στο Ναύπλιο, όπου οι 6-7 σταθμοί θα γίνουν συγχρόνως και σταθμοί-πολιτιστικά κέντρα. Θα ξεκινήσει φέτος οπωσδήποτε η επισκευή. Θα είναι μία γραμμή που θα προσφέρει στην περιοχή», τονίζει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης