Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας, οι ασφαλιστικές που ποντάρουν στο hedging θα πληρώσουν ακριβά το μάρμαρο

Πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας, οι ασφαλιστικές που ποντάρουν στο hedging θα πληρώσουν ακριβά το μάρμαρο
Oι ασφαλιστικές θα δεχτούν μεγάλο πλήγμα…
Σχετικά Άρθρα

Οι κυρώσεις που επέβαλλε η διεθνής Κοινότητα στην Ρωσία μετά από την εισβολή της στην Ουκρανία αποψιλώνουν τις (αντ)ασφαλιστικές.
Τα όσα περιθώρια ικανότητας των (αντ)ασφαλιστών έχουν μείνει, στενεύουν ακόμα περισσότερο.
Οι (αντ)ασφαλιστικές δεν μπορούν να αναλάβουν κινδύνους στην Ρωσία, ενώ μετ’ εμποδίων εξυπηρετούνται τα claims στα ήδη υπάρχοντα συμβόλαια.
Αν και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ρευστή και θα υπάρξουν πολλές διακυμάνσεις, το σίγουρο είναι, αναφέρει σε ανάλυση της, η AM Best ότι οι ασφαλιστικές όπως η αγορά των Lloyds που γράφουν μεγάλους κινδύνους ενέργειας και υποδομών αλλά και οι μεγάλοι παίκτες αντασφάλισης θα δεχτούν μεγάλο πλήγμα.
Χειρόφρενο θα σηκώσουν οι ασφαλιστικές που έχουν μπει στην Ρωσική αγορά αερομεταφορών με αντασφαλιστές.

Δεμένα τα χέρα των τραπεζιτών

Όσο οι πολεμικές συρράξεις συνεχίζονται μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με την Διεθνή Κοινότητα να έχει καταβάλλει προσπάθειες, αλλά να μην έχει καταλήξει στην παύση του πυρός, η οικονομία της Ρωσίας θα καταρρέει όλο και περισσότερο. Ο αντίκτυπος της πολεμικής σύρραξης θα πάρει τεράστιες διαστάσεις, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τις ήδη σε υψηλά επίπεδα πληθωριστικές πιέσεις. Αυτό θα έχει ως επακόλουθο την περαιτέρω αύξηση της τιμής των εμπορευμάτων γεγονός που παρεμποδίζει τους κεντρικούς τραπεζίτες να διαχειριστούν τον πληθωρισμό.

Γκρίζοι καπνοί βγαίνουν από τους ισολογισμούς των ασφαλιστικών

Τα spreads των ομολόγων διευρύνονται καθώς οι αγορές των μετοχών κλυδωνίζονται, με το γεγονός αυτός να επαυξάνει τις πιέσεις στους ισολογισμούς των ασφαλιστικών. Οι ασφαλιστικές των οποίων η διαχείριση των ανοιγμάτων τους εξαρτάται από το hedging (αντιστάθμιση ) θα πληρώσουν ακριβά το μάρμαρο.

Αναμένεται αστάθεια στις μετοχικές αγορές

Ανάλυση της Morningstar σημειώνει πως οι πρόσφατες εξελίξεις θα πυροδοτήσουν βραχυπρόθεσμη αστάθεια στις μετοχικές αγορές – ιδίως επειδή οι αγορές είχαν ήδη τιμολογήσει αυστηρότερη νομισματική πολιτική και υψηλότερα επιτόκια.

Φουντώνει το Cyber ανεβαίνουν τα τιμολόγια

Εάν συνεχιστεί η κλιμάκωση των συγκρούσεων, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο θα αυξηθούν προκαλώντας πολύ σημαντικές απώλειες τονίζει η AM Best.
Η αντίληψη αυτή για τον κίνδυνο στο κυβερνοχώρο μπορεί να οδηγήσει σε αυξήσεις τιμολογίων.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης