Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι της Ρωσίας - Ποιες κυρώσεις θα την έπλητταν πιο πολύ

Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι της Ρωσίας  - Ποιες κυρώσεις θα την έπλητταν πιο πολύ

O σημαντικότερος εξαγωγικός εταίρος της Ρωσίας και με διαφορά είναι η Κίνα, καθώς απορροφά το 13,4% του συνόλου των ρωσικών εξαγωγών.

Σχετικά Άρθρα

Με βάση τα στοιχεία του World Integrated Trade Solution (WITS), ενός προγράμματος της Παγκόσμιας Τράπεζας που καταγράφει όλα τα δεδομένα του παγκόσμιου εμπορίου, ο σημαντικότερος εξαγωγικός εταίρος της Ρωσίας και με διαφορά είναι η Κίνα, καθώς απορροφά το 13,4% του συνόλου των ρωσικών εξαγωγών.
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Ολλανδία, πιθανώς επειδή το ολλανδικό Ρότερνταμ αποτελεί το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό λιμάνι κι εμφανίζεται ως προορισμός σε πάρα πολλές στατιστικές, ακόμη κι αν τα εμπορεύματα απλώς εκφορτώνονται εκεί, για να μεταφερθούν στη Γερμανία ή μέσω της Μάγχης στην Αγγλία.
Όμως, όπως επισημαίνει ο Martin Armstrong της Statista, τα πιο πρόσφατα στοιχεία υπογραμμίζουν επίσης τo ιδιαίτερο βάρος της εμπορικής σχέσης Ρωσίας-Γερμανίας.
Η Ρωσία εξήγαγε στη Γερμανία αργό πετρέλαιο και φυσικό αέριο αξίας 19,4 δισεκατομμυρίων ευρώ - τα δύο αυτά ενεργειακά αγαθά αντιστοιχούσαν στο 59% του συνόλου των γερμανικών εισαγωγών από τη Ρωσία.
Η Ρωσία προμήθευε επίσης τη Γερμανία με μέταλλα, πετρέλαιο και προϊόντα οπτάνθρακα και άνθρακα.
Άλλες σημαντικές εξαγωγικές αγορές για τη Ρωσία είναι η Λευκορωσία, η Τουρκία, η Νότια Κορέα, η Ιταλία και το Καζακστάν.
26948.jpeg

Το μερίδιο των ρωσικών εξαγωγών προς το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, από την άλλη πλευρά, είναι μόνο 3,1%
Συν τοις άλλοι σύμφωνα με το ακόλουθο γράφημα της Statista που βασίζεται σε στοιχεία από Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Οικονομία του Κιέλου, οι κυρώσεις που ua προκαλούσαν τη μεγαλύτερη ζημιά στη ρωσική οικονομία θα αφορούσαν το εμπάργκο στις ρωσικές εξαγωγές φυσικού αερίου και δευτερευόντως πετρελαίου.

26927.jpeg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης