Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Και δεύτερος Υπουργός Υγείας παραιτείται, υπό την πίεση των λαϊκών αντιδράσεων, για την πολύ αυστηρή πολιτική περί Covid19

Αυστρία: Και δεύτερος Υπουργός Υγείας παραιτείται, υπό την πίεση των λαϊκών αντιδράσεων, για την πολύ αυστηρή πολιτική περί Covid19
Μέσα σε ένα χρόνο παραιτήθηκαν δύο Υπουργοί Υγείας της Αυστρίας, υπό την πίεση των αντιδράσεων του κόσμου για την σκληρή εμβολιαστική της πολιτική
Σχετικά Άρθρα

O Yπουργός Υγείας της Αυστρίας Volfgang Mikstaing υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του.
Πρόκειται για τη δεύτερη παραίτηση Υπουργού Υγείας που σημειώνται μέσα σε ένα χρόνο, υπό την πίεση των λαϊκών αντιδράσεων στην πολύ αυστηρή περιοριστική πολιτική που εφάρμοσε η αυστριακή κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
Ο Volfgang Mikstaing, μέλος του κόμματος των Πρασίνων, μικρότερος εταίρος των συντηρητικών του καγκελαρίου Karl Nehammer, αντικατέστησε τον Απρίλιο τον Rudolf Anshhober, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω εξάντλησης.
«Έχω αισθανθεί τους τελευταίους μήνες πόσο σκληρά ήταν όλα αυτά», δήλωσε στην εφημερίδα Oesterreich, προσθέτοντας ότι δεχόταν απειλές και δεν ότι δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι του χωρίς αστυνομική προστασία.
Ο αρχηγός των Πρασίνων και αντικαγκελάριος Verner Kogler δήλωσε ότι θα πρότεινε τον Johanns Rauch, ως νέο υπουργό Υγείας.
Η κυβέρνηση της Αυστρίας έχει καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του Covid, μόνη χώρα στην Ευρώπη που το έχει κάνει αυτό, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί οξύτατες αντιδράσεις από χιλιάδες πολίτες.
Η κυβέρνηση της Αυστρίας σχεδιάζει να άρει τους περισσότερους από τους εναπομείναντες περιορισμούς της πανδημίας έως τις 5 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης