Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Το «σχέδιο έξι σημείων» του Johnson για να αποτύχει ο Putin - Το ΝΑΤΟ δεν αμφισβητεί την Ρωσία

Ουκρανία: Το «σχέδιο έξι σημείων» του Johnson για να αποτύχει ο Putin - Το ΝΑΤΟ δεν αμφισβητεί την Ρωσία
Το ΝΑΤΟ δεν αμφισβητεί την Ρωσία ως παγκόσμια δύναμη - Η Ουκρανία δεν είχε καμία σοβαρή προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ - Ο Pώσος πρόεδρος Vladimir Putin «πρέπει να αποτύχει και πρέπει να φροντίσουμε να αποτύχει» σε αυτή την επίθεση, ανέφερε ο συντηρητικός πρωθυπουργός σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε το Λονδίνο
Σχετικά Άρθρα
Ο Bρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson θα παρουσιάσει διεθνές «σχέδιο δράσης» με σκοπό να «αποτύχει» η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και θα πολλαπλασιάσει τις διπλωματικές επαφές του για τον σκοπό αυτό την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της Downing Street, χθες Σάββατο 5/3, χωρίς ωστόσο να αμφισβητεί, όπως άλλωστε το ΝΑΤΟ, το status της Ρωσίας ως παγκόσμιας δύναμης.
Έπειτα από το κύμα κυρώσεων «άνευ προηγουμένου» από πλευράς της Δύσης εναντίον των ρωσικών συμφερόντων σε αντίδραση στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, ο Boris Johnson θα καλέσει τη διεθνή κοινότητα να εντείνει τη «συντονισμένη προσπάθειά της» εναντίον της Μόσχας με «σχέδιο δράσης έξι σημείων» που σκοπεύει να παρουσιάσει λεπτομερώς σήμερα Κυριακή 6/3, διευκρίνισε το γραφείο του στη Downing Street.
Ο Pώσος πρόεδρος Vladimir Putin «πρέπει να αποτύχει και πρέπει να φροντίσουμε να αποτύχει» σε αυτή την επίθεση, ανέφερε ο συντηρητικός πρωθυπουργός σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε το Λονδίνο.

To NATO δεν αμφισβητεί πως η Ρωσία είναι παγκόσμια δύναμη αλλά ο Putin πρέπει να αποτύχει στην Ουκρανία

σε άρθρο που δημοσιεύθηκε από τους New York Times σήμερα Κυριακή, επισημαίνει πως «δεν έχουμε εχθρότητα απέναντι στον ρωσικό λαό και δεν έχουμε καμία επιθυμία να αμφισβητήσουμε ένα μεγάλο έθνος και μια παγκόσμια δύναμη», είπε, επισημαίνοντας ότι «η Ουκρανία δεν είχε καμία σοβαρή προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ στο εγγύς μέλλον».
"Δεν πρόκειται για σύγκρουση του ΝΑΤΟ και δεν θα γίνει.
Κανένας σύμμαχος δεν έχει στείλει μάχιμα στρατεύματα στην Ουκρανία"
, σημείωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Δεν αρκεί να εκφράζουμε την υποστήριξή μας στη βασισμένη σε κανόνες διεθνή τάξη, πρέπει να την προασπίσουμε έναντι μιας διαρκούς προσπάθειες αναθεώρησης των κανόνων μέσω της στρατιωτικής βίας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, πρότεινε στους συμμάχους του ΝΑΤΟ να υποστηρίξουν το διεθνές σχέδιο δράσης για την Ουκρανία.

Το σχέδιο των 6 σημείων περιλαμβάνει: 

1. να δημιουργηθεί και κινητοποιηθεί διεθνής συνασπισμός για να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία,
2. να υποστηριχθεί η ικανότητα της χώρας να αμυνθεί, άρα την παροχή αμυντικού εξοπλισμού στο Κίεβο,
3. να «μεγιστοποιηθεί» η οικονομική πίεση στη Ρωσία,
4. την αποτροπή «οποιασδήποτε ομαλοποίησης» των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία,
5. την αναζήτηση διπλωματικών οδών για αποκλιμάκωση, ωστόσο μόνο εάν, «η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει πλήρως σε οποιαδήποτε πιθανή διευθέτηση», καθώς και την ενίσχυση της ευρωατλαντικής ασφάλειας.
6. να αρχίσει «ταχεία εκστρατεία» για την ενίσχυση της ασφάλειας στην ευρωατλαντική περιοχή.

Σύμφωνα με τον Johnson, η Δύση και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να υποστηρίξουν αυτές τις πρωτοβουλίες.
Προς τον σκοπό αυτό ο κ. Johnson θα έχει συναντήσεις αύριο Δευτέρα στη Downing Street, αρχικά χωριστές, κατόπιν τριμερείς, με τους ομολόγους του της Ολλανδίας Mark Route και του Καναδά Justin Trudeau.
Την Τρίτη θα υποδεχθεί στο Λονδίνο τους ηγέτες της λεγόμενης ομάδας του Βίσεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης