Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση σοκ από Robert Malone: Τα εμβόλια κατά του covid 19 ενισχύουν τις παρενέργειες της νόσου (VAED)

Προειδοποίηση σοκ από Robert Malone: Τα εμβόλια κατά του covid 19 ενισχύουν τις παρενέργειες της νόσου (VAED)
«Το VAED μπορεί να παρουσιαστεί ως σοβαρή ή ασυνήθιστη κλινική εκδήλωση του COVID-19», ανέφερε η Pfizer

Τα εμβόλια για τον COVID-19 μπορεί να επιδεινώνουν την ασθένεια αναφέρει ο διεθνούς φήμης Dr. Robert Malone.
«Τα δεδομένα δείχνουν ότι ο εμβολιασμός μπορεί πραγματικά να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης από την μετάλλαξη Omicron αυτού του ιού».
Ο Malone αναφερόταν στο πώς σε ορισμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Σκωτίας και της Νέας Ζηλανδίας, οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με COVID-19 ήταν κατά βάση εμβολιασμένοι.

Μια πρόσφατη μελέτη, εν τω μεταξύ, διαπίστωσε ότι μια δόση ενός εμβολίου ενίσχυε την προστασία για τα άτομα που ανέρρωσαν από τον COVID-19, αλλά δύο ή τρεις δόσεις φάνηκαν να μειώνουν την προστασία.
Οι συγγραφείς τόνισαν ότι δεν ήταν σίγουροι γιατί συνέβη αυτή η εξέλιξη.
Μια άλλη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι υψηλότερη η προστασία μεταξύ των ανθρώπων που έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία σε σύγκριση με αυτούς που είχαν εμβολιαστεί.

Η επιδείνωση της ασθένειας από τον covid 19 και των παρενεργειών που προκαλούνται που σχετίζονται με το εμβόλιο (VAED) αναγνωρίστηκαν ως «σημαντικός πιθανός κίνδυνος» των εμβολίων COVID-19 από τις ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων των ΗΠΑ.
Το Vaccine associated enhanced disease ή VAED είναι όταν μια νόσος εμφανίζεται επιθετικότερη αποτέλεσμα των εμβολίων.
«Αυτό δείχνουν τα δεδομένα τώρα εδώ και μερικούς μήνες», τόνισε ο Malone, ο οποίος συνέβαλλε στην εφεύρεση της τεχνολογίας αγγελιαφόρου RNA πάνω στην οποία είναι κατασκευασμένα δύο από τα τρία εμβόλια COVID-19 που εγκρίθηκαν για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε έγγραφο της Pfizer που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο 2022, ο κατασκευαστής του εμβολίου είπε ότι υπήρχαν πιθανά 138 κρούσματα με 317 σχετικά συμβάντα VAED που αναφέρθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021.
Από τις 138 περιπτώσεις, οι 71 ήταν ιατρικά σημαντικές, οι 16 χρειάστηκαν νοσηλεία, οι 13 ήταν απειλητικές για τη ζωή και κατεγράφησαν και 38 θάνατοι.
Το πιο συχνά αναφερόμενο συμβάν από τα 317 δυνητικά σχετικά συμβάντα ήταν η αναποτελεσματικότητα του φαρμάκου (135). Άλλα συμβάντα περιελάμβαναν πνευμονία COVID-19, διάρροια, αναπνευστική ανεπάρκεια και επιληπτικές κρίσεις.

«Το VAED μπορεί να παρουσιαστεί ως σοβαρή ή ασυνήθιστη κλινική εκδήλωση του COVID-19», ανέφερε η Pfizer, προσθέτοντας ότι «με βάση τα τρέχοντα στοιχεία, το VAED παραμένει θεωρητικός κίνδυνος για το εμβόλιο» και ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν το σύνδρομο.

Ένας εκπρόσωπος των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC είπε ότι ο οργανισμός, μαζί με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), παρακολουθούν την ασφάλεια των εμβολίων μέσω συστημάτων επιτήρησης όπως το σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων συμβάντων του εμβολίου VAERS και το v-safe.

Η παρακολούθηση μέχρι σήμερα «δεν έχει αποδείξει μια αιτιολογική σχέση μεταξύ του εμβολιασμού για τον COVID-19 και της επιδεινούμενης νόσου που σχετίζεται με το εμβόλιο», είπε ο εκπρόσωπος των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC των ΗΠΑ.
Τα CDC υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια είναι σε μεγάλο βαθμό ασφαλή και αποτελεσματικά, αλλά ενθαρρύνουν τους εμβολιασμένους να αναφέρουν και τις παρενέργειες που μπορεί να προκληθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης