Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται το χάος με το νικέλιο - Πτώση 8% και limit down στο Λονδίνο

Συνεχίζεται το χάος με το νικέλιο - Πτώση 8% και limit down στο Λονδίνο
Συνεχίζεται το χάος με το νικέλιο στο χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζεται το χάος με το νικέλιο στο χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου, καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βρίσκεται στην 22η ημέρα.
Το τρίμηνο συμβόλαιο αναφοράς για το νικέλιο υποχώρησε 8% το πρωί της Πέμπτης για να φτάσει στο νέο όριο συναλλαγών, καθώς συνεχίστηκαν οι μεγάλες πωλήσεις στις αγορές μετάλλων.
Η τιμή έφτασε τα 41.945 δολάρια ανά μετρικό τόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.
Οι τιμές του νικελίου υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε λίγες ώρες στις 8 Μαρτίου, πάνω από τα 100.000 δολάρια,  καθώς ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς στον κόσμο, ο κινεζικός όμιλος Tsingshan Holding, αγόρασε μεγάλα ποσά για να μειώσει τα σορταρίσματα στο μέταλλο.

Χάος στο χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου

Οι συναλλαγές ανεστάλησαν, καθώς η κίνηση επιδείνωσε το ράλι των τιμών σε μια εποχή που τα μέταλλα είχαν ήδη ανοδική πορεία λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Την Τετάρτη, το LME επιχείρησε να επανεκκινήσει τη διαπραγμάτευση στο νικέλιο.
Ωστόσο, ένα τεχνικό σφάλμα ώθησε το χρηματιστήριο να αναστείλει εκ νέου τη διαπραγμάτευση, πριν επανεκκινήσει ξανά στις 2 μ.μ. ώρα Λονδίνου.
Το LME επέβαλε όριο συναλλαγών 5% την Τετάρτη, το οποίο διευρύνθηκε στο 8% την Πέμπτη.
Το «σφάλμα συστήματος» την Τετάρτη επέτρεψε σε μικρό αριθμό συναλλαγών να «περάσουν» κάτω από το νέο ημερήσιο όριο τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης