Τελευταία Νέα
Διεθνή

Waller (Fed): Θα χρειαστεί αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης

Waller (Fed): Θα χρειαστεί αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης
Σύμφωνα με τον Waller, ενδεχομένως να χρειαστεί η Fed να προχωρήσει σε μία ή περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι ίσως χρειαστεί η Fed να προχωρήσει σε μία ή περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης το 2022, προκειμένου να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, εξέφρασε τo μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Fed, Christopher Waller.
Αν και ψήφισε αυτή την εβδομάδα υπέρ μιας αύξησης μόλις 25 μονάδων βάσης λόγω της αβεβαιότητας από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Waller είπε ότι πιστεύει πως η Fed ενδεχομένως να χρειαστεί να είναι πιο επιθετική σύντομα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ενδεχομένως να χρειαστεί η Fed να προχωρήσει σε μία ή περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.
Εκτός από τις αυξήσεις επιτοκίων, ο Waller είπε ότι πιστεύει ότι η Fed πρέπει να αρχίσει σύντομα να μειώνει τις συμμετοχές σε ομόλογα.
Ο ισολογισμός της κεντρικής τράπεζας έχει εκτοξευθεί σε σχεδόν 9 τρισ. δολάρια και οι αξιωματούχοι προετοιμάζουν τη διαδικασία για να αρχίσουν την απομάκρυνση ορισμένων από τις συμμετοχές τους. Ο Waller επεσήμανε ότι αυτή η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει «στην επόμενη ή δύο συναντήσεις».
«Είμαστε σε διαφορετικό σημείο από ό,τι ήμασταν πριν», είπε μιλώντας στο CNBC και συμπλήρωσε «έχουμε πολύ μεγαλύτερο ισολογισμό, η οικονομία βρίσκεται σε πολύ διαφορετική θέση. Ο πληθωρισμός μαίνεται. Έτσι, βρισκόμαστε σε μια θέση όπου θα μπορούσαμε πραγματικά να αφαιρέσουμε ένα μεγάλο ποσό ρευστότητας από το σύστημα χωρίς να κάνουμε πραγματικά μεγάλη ζημιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης