Τελευταία Νέα
Διεθνή

Holzmann (ΕΚΤ): Αύξηση επιτοκίων για καταπολέμηση του πληθωρισμού και επιστροφή στην ανάπτυξη που ανέστειλε ο πόλεμος

Holzmann (ΕΚΤ): Αύξηση επιτοκίων για καταπολέμηση του πληθωρισμού και επιστροφή στην ανάπτυξη που ανέστειλε ο πόλεμος
Ο κ. Holzmann αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα πέσει στο 2% που είναι ο στόχος μεσοπρόθεσμα, αλλιώς θα πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τα επιτόκια
Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα μπορούσε να στείλει ένα σαφές μήνυμα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού με την αύξηση των επιτοκίων πριν από τον τερματισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων, μετέδωσε το Reuters.
Η ΕΚΤ άφησε τα επιτόκια σταθερά αυτόν τον μήνα και δεν θα βιαστεί να τα αυξήσει, δήλωσε την Πέμπτη η πρόεδρος Christine Lagarde.
Ο Holzmann, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, υποστηρίζει την απόφαση της πλειοψηφίας της ΕΚΤ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Krone, αλλά πρόσθεσε: "Το σύστημα αγοράς ομολόγων είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό από τους πολίτες.

«Μια αύξηση των επιτοκίων θα ήταν ένα μήνυμα κατανοητό από όλους»

Στη συνέντευξή του στην Krone που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, δήλωσε ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα βρισκόταν σε "θαυμάσια αναπτυξιακή πορεία" αν δεν υπήρχε ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Ερωτηθείς αν ανησυχεί για το υψηλό επίπεδο χρέους σε ορισμένες χώρες, είπε: "Το θέμα αυτό λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη, αλλά, όπως είναι γνωστό, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να το δει κανείς".
Η απλή περικοπή των κρατικών δαπανών δεν θα ήταν αρκετή χωρίς επίσης διαρθρωτικές αλλαγές, είπε, σημειώνοντας την πρόκληση της προώθησης μιας ανάπτυξης που θα μπορεί να δημιουργήσει επαρκή χρηματοδοτικά περιθώρια και ταυτόχρονα να καταπολεμήσει την κλιματική κρίση].

«Αυτή η μετάβαση, ακόμη περισσότερο εν μέσω κρίσης, κοστίζει».

Πολλά χρήματα.
Είναι λογικό να αναπτυχθούν νέες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά αυτό δεν γίνεται χωρίς χρήματα", είπε.
Ο κ. Holzmann αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα πέσει στο 2% που είναι ο στόχος μεσοπρόθεσμα, αλλιώς θα πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τα επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης