Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Με την πλάτη στον τοίχο ο Putin – Εξετάζει τη χρήση χημικών ή βιολογικών όπλων

Biden: Με την πλάτη στον τοίχο ο Putin – Εξετάζει τη χρήση χημικών ή βιολογικών όπλων
Πυρά Biden και στην Ινδία για τη διστακτική στάση της απέναντι στη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin είναι με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και ότι εξετάζει την χρήση ακόμα και χημικών και βιολογικών όπλων διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.
Ο Αμερικάνος πρόεδρος είπε ότι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης της Ρωσίας ότι η Ουκρανία διαθέτει βιολογικά και χημικά όπλα είναι ψευδείς και δείχνουν πως ο Putin εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει εκείνος διαταγή να χρησιμοποιηθούν τέτοια όπλα.
«Ο Vladimir Putin είναι με την πλάτη στον τοίχο και μιλάει τώρα για νέα προσχήματα που απεργάζεται, υποστηρίζοντας ότι εμείς στην Αμερική έχουμε βιολογικά και χημικά όπλα στην Ευρώπη, πράγμα που απλά δεν είναι αλήθεια.
Οι Ρώσοι λένε επίσης ότι η Ουκρανία έχει βιολογικά και χημικά όπλα (...).
Αυτή είναι σαφής ένδειξη πως ο Vladimir Putin εξετάζει τη χρήση τους» υποστήριξε ο Biden.
Σημειώνεται πως η Μόσχα υποστηρίζει πως το Κίεβο με τη βοήθεια των ΗΠΑ έχει αναπτύξει χημικά και βιολογικά όπλα, κατηγορία που απορρίπτουν κατηγορηματικά τόσο η Ουκρανία όσο και οι ΗΠΑ, ενώ η Ρωσία απέδωσε και την χθεσινή διαρροή αμμωνίας από χημικό εργοστάσιο στη Σούμι σε ενέργεια των «Ουκρανών εθνικιστών».

Πυρά και στην Ινδία

Πάντως, ο Biden εξαπέλυσε τα πυρά του και στην Ινδία για τη διστακτική έως σήμερα στάση της απέναντι στη Ρωσία.
Την ώρα που οι υπόλοιπες χώρες της Quad – ΗΠΑ, Ιαπωνία και Αυστραλία - έχουν επιβάλει κυρώσεις σε πρόσωπα και οντότητες στη Ρωσία, η Ινδία, μέλος της Quad, δεν έχει πράξει το ίδιο, ενώ δεν έχει καν καταδικάσει τη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.
«Σε αντίδραση σε αυτή την επιθετική ενέργεια, εμφανίσαμε κοινό μέτωπο στο ΝΑΤΟ και τον Ειρηνικό.
Η Quad - με την εξαίρεση της Ινδίας που είναι κάπως διστακτική σε κάποια θέματα - όμως η αντίδραση της Ιαπωνίας ήταν εξαιρετικά ισχυρή, όπως και της Αυστραλία στην αντιμετώπιση της επιθετικής ενέργειας του Putin.
Ο Ρώσος πρόεδρος βασίζεται στο ότι είναι ικανός να διχάσει το ΝΑΤΟ, αλλά αντ’ αυτού το ΝΑΤΟ δεν ήταν ποτέ ξανά στην ιστορία του πιο ισχυρό, πιο ενωμένο», εκτίμησε ο Biden.
Σημειώνεται πως η Ινδία, η οποία προμηθεύεται όπλα και πυρομαχικά από τη Ρωσία, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αγοράς περισσότερου ρωσικού πετρελαίου λόγω και της προνομιακής του τιμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης