Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Εquities: Στα 14,70 ευρώ η τιμή - στόχος για τον ΟΠΑΠ

Eurobank Εquities: Στα 14,70 ευρώ η τιμή - στόχος για τον ΟΠΑΠ
Σύσταση «buy» για τον ΟΠΑΠ από τη Eurobank Equities...
Στα 14,70 ευρώ ορίζει την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Eurobank Equities, σε έκθεσή της με σύσταση «buy». 

Την τιμή στόχο η Eurobank τη δικαιολογεί ως εξής:
Οι ελεύθερες ταμειακές ροές το δ’ τρίμηνο του 2021 έφτασαν τα 200 εκατ. ευρώ.
Επίσης, η προτεινόμενη απόδοση ύψους 1,4 ευρώ αναμένεται να ευχαριστήσει τους επενδυτές.
Σύμφωνα με τη Eurobank, τα κέρδη κυμάνθηκαν σύμφωνα με τις προσδοκίες (EBITDA €170 εκατ., +221% σε ετήσια βάση), αλλά η δημιουργία των ταμειακών ροών (>200 εκατ. €) που οδηγεί το καθαρό χρέος κάτω από τα €185 εκατ. (€529 εκατ. το 2020) ήταν εκπληκτική.
Το πιο σημαντικό είναι ότι οι αποδοχές των μετόχων έχουν ξεπεράσει ακόμη και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, με το τελικό μέρισμα να φτάνει το 0,50 ευρώ που συμπληρώνεται με επιστροφή κεφαλαίου 0,90 ευρώ.
Αυτό αντιστοιχεί σε απόδοση κοντά στο 11% και επιβεβαιώνει τη μακροχρόνια άποψή μας για μια χιονοστιβάδα μετρητών την περίοδο μετά την COVID.
Ο ΟΠΑΠ είναι μια μοναδική περίπτωση δημιουργίας υψηλών ταμειακών ροών και βιώσιμων αποδόσεων, λέει η Eurobank, με τη μετοχή να παραμένει η κορυφαία επιλογή στην Ελλάδα. 

Ισχυρά αποτελέσματα

Το τέταρτο τρίμηνο του 2021 υπήρξε επιβάρυνση από την ενίσχυση των περιορισμών της Covid από τις 22 Νοεμβρίου και έπειτα, με την πρόσβαση σε χώρους τυχερών παιχνιδιών μόνο σε εμβολιασμένα άτομα (ή σε άτομα με πρόσφατη απόδειξη ανάρρωσης από τον COVID ).
Από την άλλη πλευρά, το τρίμηνο προσέφερε μια εύκολη σύγκριση λόγω του lockdown του περασμένου έτους, ενώ η ωφέλεια από την απόκτηση της Stoiximan ήταν μεγάλη.
Σε αυτό το πλαίσιο, τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου αυξήθηκαν 116% σε ετήσια βάση και 6% σε επίπεδο τριμήνου.
Τα έσοδα λιανικής ήταν 13% χαμηλότερα από τα προ-COVID επίπεδα και +2,9% σε τριμηνιαία βάση, ενώ στο διαδίκτυο αυξήθηκαν 18% σε τριμηνιαία βάση λόγω της αύξησης του ψηφιακού ΟΠΑΠ και της πολύ ισχυρής απόδοσης της Stoiximan.
Συνολικά ο ΟΠΑΠ ανέφερε GGR 1,5 δισ. ευρώ για ολόκληρο το έτος, 5% χαμηλότερα από το 2019 .
Τα κέρδη EBITDA του 2021 διαμορφώθηκαν στα €550 εκατ., μια αξιοσημείωτη απόδοση δεδομένων των προκλήσεων που υπήρξαν κατά τη διάρκεια του έτους.
Το 2021 ήταν ενδεικτικό της υψηλής ικανότητας δημιουργίας ταμειακών ροών της επιχείρησης υπό το πρίσμα του χαμηλότερου ταμειακού φόρου (λόγω του προπληρωμένου φόρου εξωχρηματιστηριακών τυχερών παιχνιδιών έως το 2030), με τις ελεύθερες ταμειακές ροές του ΟΠΑΠ να υπερβαίνουν τα €435 εκατ. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης