Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο: Ο Putin δεν θέλει πόλεμο με το ΝΑΤΟ – Πιο αδύναμη η Ρωσία μετά την Ουκρανία

Πεντάγωνο: Ο Putin δεν θέλει πόλεμο με το ΝΑΤΟ – Πιο αδύναμη η Ρωσία μετά την Ουκρανία
Στο 60% η αστοχία των κατευθυνόμενων πυραύλων υψηλής ακρίβειας της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin δεν θέλει να εμπλακεί σε έναν πόλεμο με το ΝΑΤΟ διατύπωσε ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Colin Kahl, ο οποίος εκτίμησε πως η Ρωσία θα βγει πολύ πιο αδύναμη και απομονωμένη από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Θεωρώ με υψηλό βαθμό βεβαιότητας ότι η Ρωσία θα βγει από την Ουκρανία πιο αδύναμη από ό,τι μπήκε στη σύρραξη.
Στρατιωτικά πιο αδύναμη, οικονομικά πιο αδύναμη, πολιτικά και γεωπολιτικά πιο αδύναμη, πιο απομονωμένη» ανέφερε ο Kahl, επισημαίνοντας πως το κείμενο για την αμυντική στρατηγική και το δόγμα του Πενταγώνου θα αναφέρεται στη Ρωσία με τον όρο «οξεία απειλή».
Επιπλέον, ο Kahl υποστήριξε ότι το απόθεμα των πυρομαχικών υψηλής ακρίβειας της Ρωσίας εξαντλείται και είναι πιθανότερο στο εξής να εξαρτάται από μη κατευθυνόμενες βόμβες και από το πυροβολικό.

Δεν βρίσκουν στόχο οι Ρώσοι

Σημειώνεται πως Αμερικάνοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως η Ρωσία καταγράφει πολύ υψηλά ποσοστά αποτυχίας – της τάξης του 60% - όσον αφορά ορισμένους κατευθυνόμενους πυραύλους υψηλής ακρίβειας.
Η αιτία για αυτό, όπως αναφέρεται, μπορεί να οφείλεται είτε σε ανικανότητα του ρωσικού στρατού είτε σε αστοχία υλικού.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις Αμερικανών αξιωματούχων, η Ρωσία έχει εκτοξεύσει τουλάχιστον 1.100 πυραύλους από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Σοκ από τις ελλείψεις

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι ελλείψεις στην τροφοδοσία του ρωσικού στρατού είναι ένα από τα μεγαλύτερα σοκ αυτού του πολέμου.
Όπως αναφέρουν, παρά το γεγονός ότι ο ρωσικός στρατός εκσυγχρονίστηκε και αναδιοργανώθηκε σημαντικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, παραμένει να είναι «κακώς προετοιμασμένος και ανεπαρκώς συντονισμένος».
Πληροφορίες δυτικών υπηρεσιών εκτιμούν πως οι Ρώσοι μετρούν από 7.000 έως 15.000 νεκρούς στρατιώτες από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης