Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λύθηκε το μυστήριο – Επανεμφανίστηκε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, έπειτα από έντονες φήμες για την υγεία του

Λύθηκε το μυστήριο – Επανεμφανίστηκε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, έπειτα από έντονες φήμες για την υγεία του
Ο Shoigu επανεμφανίστηκε έπειτα από μια απουσία που είχε τροφοδοτήσει εικασίες που το Κρεμλίνο έσπευσε να απορρίψει

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημόσια ύστερα από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με πλάνα που μεταδόθηκαν το Σάββατο (26/3/2022) έπειτα από μια απουσία που είχε τροφοδοτήσει εικασίες που το Κρεμλίνο έσπευσε να απορρίψει.
Το υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε ένα βίντεο που δείχνει τον Shoigu να προεδρεύει μιας σύσκεψης για τον προϋπολογισμό των εξοπλισμών της Ρωσίας.
Τα πλάνα δεν φέρουν ημερομηνία, όμως σε αυτό ο υπουργός αναφέρεται σε μια συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών η οποία, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 25 Μαρτίου.
Στο βίντεο ο Shoigu διαβεβαιώνει πως οι παραγγελίες προμήθειας σε εξοπλισμούς γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα, «παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα» λόγω των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε αντίδραση για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Συνομιλία με τον Putin

Την Πέμπτη (24/3), το Κρεμλίνο είχε κάνει λόγο για μια συνομιλία ανάμεσα στον υπουργό και τον πρόεδρο Vladimir Putin με την ευκαιρία μιας έκθεσης «για την εξέλιξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στη διάρκεια μιας σύσκεψης του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, απορρίπτοντας τα ερωτήματα που είχε προκαλέσει η παρατεταμένη δημόσια απουσία του Shoigu εν μέσω πολέμου.
Το Κρεμλίνο είχε απορρίψει επίσης τις εκτιμήσεις για την υγεία του υπουργού.
«Ο υπουργός Άμυνας έχει πολλά να κάνει αυτή τη στιγμή (...) πραγματικά δεν είναι η κατάλληλη ώρα για επικοινωνιακή δραστηριότητα», είχε πει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Ο Sergei Shoigu είναι ένα πρόσωπο με συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις.
Ο Putin και αυτός εμφανίζονται συχνά μαζί σε εκδρομές στη σιβηριανή τάιγκα, στο τιμόνι 4Χ4, πίνοντας τσάι ή μαζεύοντας μανιτάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης