Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία εξετάζει την κατασκευή πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Χάβρη

Η Γαλλία εξετάζει την κατασκευή πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Χάβρη
Τα κράτη της Ευρώπης προσπαθούν να βρουν τρόπους για να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό φυσικό αέριο και να διευκολύνουν την ενεργειακή κρίση στην αγορά που έχει επιδεινωθεί από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει και συζητά με την ενεργειακή εταιρεία TotalEnergies την κατασκευή πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο λιμάνι της Χάβρης στη βόρεια Γαλλία, ανέφερε η εφημερίδα Les Echos, χωρίς να αναφέρει πηγές.
Η εφημερίδα αναφέρει στο δημοσίευμά της ότι ο προτεινόμενος τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου θα εξυπηρετεί τα δίκτυα που διαχειρίζεται η γαλλική εταιρεία παροχής φυσικού αερίου Engie, αυξάνοντας την ικανότητα εισαγωγών της χώρας.
Η TotalEnergies, η γαλλική κυβέρνηση και η Engie δεν απάντησαν άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού της είδησης.
Τα ευρωπαϊκά κράτη προσπαθούν να βρουν τρόπους για να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό φυσικό αέριο και να διευκολύνουν την ενεργειακή κρίση στην αγορά που έχει επιδεινωθεί από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η Ουάσινγκτον και η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσαν χθες Παρασκευή 25/3, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προμηθεύσουν 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου την Ένωση φέτος για να το βοηθήσουν να απεξαρτηθεί από τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης