Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mises Institute: Γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μία «κατασκευασμένη κρίση» που απειλεί να τυλίξει τον πλανήτη στις φλόγες

Mises Institute: Γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μία «κατασκευασμένη κρίση» που απειλεί να τυλίξει τον πλανήτη στις φλόγες
Φαίνεται σαν η κυβέρνηση Biden να σκοπεύει να πολεμήσει τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, επισημαίνει το Mises Institute
Σχετικά Άρθρα

Γιατί μία διμερής διαμάχη Ρωσίας – Ουκρανίας, έστω και εάν έχει πάρει τη μορφή μίας πολεμικής σύγκρουσης τείνει να κλιμακωθεί σε παγκόσμια σύρραξη ακόμα και με τη χρήση πυρηνικών όπλων;
Το ερώτημα αυτό θέτει το Mises Insitute δίνοντας και την απάντηση: Οι ΗΠΑ υπό την ηγεσία του «εγκεφαλικά νεκρού» Biden φέρνουν τον κόσμο στο χείλος της παγκόσμιας καταστροφής.
«Τόσες εβδομάδες σε αυτόν τον τρομερό πόλεμο και οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν συνομιλίες με τη Ρωσία», επισημαίνει ο γνωστός συγγραφέας και ακτιβιστής Ron Paul.
«Αντί να υποστηρίξει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατάπαυση του πυρός και τερματισμό της αιματοχυσίας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κλιμακώνει στην πραγματικότητα την κατάσταση, η οποία μπορεί μόνο να αυξήσει την καταστροφή.
Η συνεχής ροή αμερικανικών και δυτικών όπλων στην Ουκρανία και η συζήτηση για υποστήριξη μιας εκτεταμένης αντίστασης δεν φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να δώσει στην Ουκρανία μια νίκη στο πεδίο της μάχης αλλά μάλλον για να επιφέρει στη Ρωσία αυτό που ο υπουργός Εξωτερικών Blinken αποκάλεσε στρατηγική ήττα», σημειώνει.

Πολεμά τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό

«Φαίνεται σαν η κυβέρνηση Biden να σκοπεύει να πολεμήσει τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.
Η μόνη λύση για τις ΗΠΑ είναι να φύγουν. Ας καταλήξουν σε συμφωνία Ρώσοι και Ουκρανοί.
Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ΝΑΤΟ για την Ουκρανία και όχι αμερικανικοί πύραυλοι στα σύνορα της Ρωσίας;
Και λοιπόν! Τερματίστε τον πόλεμο και μετά τερματίστε το ΝΑΤΟ», τόνισε.
Ας δούμε μια αναλογία που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την άποψη του Paul.

Η σιωπή για το Donbass

Για χρόνια, η ουκρανική κυβέρνηση επιτίθεται στην περιοχή του Donbass που έχει αποσχιστεί από την Ουκρανία και έχει σχηματίσει μια ανεξάρτητη, φιλορωσική δημοκρατία.
Λίγο πριν ο Putin κινηθεί εναντίον της Ουκρανίας, οι Ουκρανοί αύξησαν την κλίμακα και το εύρος της επίθεσής τους.
Ο δημοσιογράφος Rick Rozoff
περιγράφει αυτό που έκαναν:
«Τα 2/3 των στρατιωτών του ουκρανικού στρατού έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος της γραμμής επαφής του Donbass», δήλωσε ο Eduard Basurin, εκπρόσωπος της αυτοαποκαλούμενης πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR).
«Άλλες τρεις ταξιαρχίες είναι καθ' οδόν (προς το Donbass), δηλαδή 20.000 με 25.000 στρατιώτες περισσότεροi.
Ο συνολικός αριθμός θα φτάσει τις 150.000, για να μην αναφέρουμε τους εθνικιστές.
Πρόκειται για περίπου τα δύο τρίτα του προσωπικού των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο Basurin στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1 (VGTRK) την Πέμπτη (24/3).
Τα ουκρανικά στρατεύματα σταθμεύουν κατά μήκος της γραμμής του μετώπου των 320 χιλιομέτρων, είπε.
Σε αντίθεση με αυτό που μόλις συνέβη, η ουκρανική επίθεση δεν οδήγησε σε κυρώσεις των ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Δεν έγιναν συνεδριάσεις του ΟΗΕ για να καταδικάσουν την ουκρανική επιθετικότητα.
Δεν έγινε λόγος για παγκόσμιο πόλεμο.
Αντίθετα, η κυβέρνηση της Ουκρανίας χρησιμοποίησε αμερικανικά όπλα στην επίθεσή της και ζήτησε από την Αμερική περισσότερα όπλα για να συνεχίσει την επίθεσή της.

Άφθονος οπλισμός στην Ουκρανία

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν το αμερικανικό αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα Javelin στις εχθροπραξίες στο Donbass.
Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Kirill Budanov σε συνέντευξή του…. Ο Budanov είπε ότι ιδανικά, οι ΗΠΑ θα βοηθούσαν στην αποτροπή οποιασδήποτε ρωσικής εισβολής, μέσω πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας και αυξημένης διπλωματικής και οικονομικής πίεσης, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων κυρώσεων κατά της Ρωσίας και κατάσχεσης και αποκλεισμού ρωσικών τραπεζικών λογαριασμών.
Επίσης, εκτός από τη βοήθεια των ΗΠΑ που έχει ήδη υποσχεθεί και παραδοθεί, συμπεριλαμβανομένων περιπολικών σκαφών Mark VI, συστημάτων Javelin και συστημάτων ραντάρ ελαφρού αντιπυρικού πυρός AN/TPQ-53, η Ουκρανία ζητά πρόσθετα συστήματα άμυνας από αέρα, πυραύλους και drone και συσκευές ηλεκτρονικών παρεμβολών , είπε ο Budanov .
Οι συστοιχίες πυραύλων Patriot και τα συστήματα αντιπυραυλικών, πυροβολικού και όλμων βρίσκονται στη λίστα επιθυμιών της Ουκρανίας.
Τα συστήματα AN/TPQ-53 χρησιμοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, ανέφεραν προηγουμένως στρατιωτικοί της Ουκρανίας.
Ο Budanov είπε ότι τα συστήματα Javelin έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.
Αυτά, μαζί με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τουρκικής κατασκευής, που χρησιμοποιούνται ενάντια στα ρωσικά στρατεύματα, έχουν σημαντική ψυχολογική αποτρεπτική αξίας», συνέχισε .
Οι ΗΠΑ δεν έπρεπε να έχουν στείλει όπλα στην Ουκρανία, αυτό επιδείνωσε την κατάσταση, τονίζει Rozoff.

Το ψευδεπίγραφο δόγμα της συλλογικής ασφάλειας

Εάν δεν υπήρχε διεθνής κατακραυγής και κυρώσεις και οι ΗΠΑ δεν αντιδρούσαν με τον τρόπου αντέδρασαν, ο πόλεμος στην Ουκρανία, θα είχε τη μορφή μίας περιφερειακής σύγκρουσης.
Η Ρωσία και η Ουκρανία θα είχαν κάνει μια συμφωνία και αυτό θα ήταν όλο, υπογραμμίζει στην ανάλυσή του το Mises Institute.
«Οι νεοσυντηρητικοί πολεμοκάπηλοι και άλλοι υπερασπιστές της ''δημοκρατίας’', οι οποίοι δυστυχώς περιλαμβάνουν κάποιους παραπλανημένους ελευθεριακούς εξανίστανται.
Δεν έχουμε καθήκον να αντισταθούμε στην επιθετικότητα; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Όχι, δεν έχουμε.
Δεν έχουμε χρέος να αξιολογούμε κάθε ξένη διαμάχη και να εκτιμάμε ποιος φταίει.
Δεν έχουμε καθήκον να απαιτήσουμε από τους ηγέτες καθεστώτων που δεν αρέσουν στην ηγεσία της Ουάσινγκτον να αποδεχθούν τα υπάρχοντα σύνορα χωρών ως αμετάβλητα.
Πρέπει να απορρίψουμε το ψευδεπίγραφο δόγμα της συλλογικής ασφάλειας, που καθιστά κάθε συνοριακή διαμάχη παγκόσμιο πόλεμο», υπογραμμίζει το Mises Institute.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης