Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η ρωσική χρηματιστηριακή Univer - Ζητά διάσωση από την Κεντρική Τράπεζα

Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η ρωσική χρηματιστηριακή Univer - Ζητά διάσωση από την Κεντρική Τράπεζα
H Univer Capital διαχειριζόταν 1.742 λογαριασμούς Ρώσων πολιτών, 358 λογαριασμούς ρωσικών εταιρειών και 57 λογαριασμούς ξένων εταιρειών
Σχετικά Άρθρα
Η ρωσική χρηματιστηριακή Univer Capital βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ζήτησε διάσωση από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας προκειμένου να αποτραπεί η πτώχευση της και η πτώχευση των πελατών της, που περιλαμβάνουν φυσικά πρόσωπα ρώσους πολίτες και πολλές ρωσικές εταιρείες, αναφέρει ανοιχτή επιστολή της ρωσικής χρηματιστηριακής που επικαλείται το Reuters.
Μετά την επανεκκίνηση του χρηματιστηρίου της Μόσχας την προηγούμενη εβδομάδα, η πτώση των ρωσικών ομολόγων προκάλεσε σημαντικές ζημίες στη συγκεκριμένη χρηματιστηριακή.
Στην επιστολή, που απευθυνόταν στη διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Elvira Nabiulλina, η χρηματιστηριακή ανέφερε: «Για να προστατεύσουμε το δικαίωμα των επενδυτών και να αποφύγουμε τόσο τη χρεοκοπία μιας σημαντικής χρηματιστηριακής όσο και την ακόλουθη χρεοκοπία εταιρειών και πολιτών, ζητάμε διάσωση για την Univer Capital».
Στην εταιρεία τηρούνται 1.742 λογαριασμοί Ρώσων πολιτών, 358 λογαριασμοί ρωσικών εταιρειών και 57 λογαριασμοί ξένων εταιρειών.
Μία εβδομάδα περίπου πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στα μέσα Φεβρουαρίου η Univer κατείχε τίτλους που ξεπερνούσαν τα 40 δισ. ρούβλια (454 εκατ. δολάρια), κυρίως ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης