Τελευταία Νέα
Διεθνή

AstraZeneca: Εγκρίθηκε ο συνδυασμός αντισωμάτων για την προφύλαξη πριν από την έκθεση σε κορωνοϊό

AstraZeneca: Εγκρίθηκε ο συνδυασμός αντισωμάτων για την προφύλαξη πριν από την έκθεση σε κορωνοϊό
Τα άτομα που δεν προστατεύονται επαρκώς από ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 μπορούν να ωφεληθούν ιδιαίτερα από την προφύλαξη πριν από την έκθεση με το Evusheld

Το Evusheld της AstraZeneca (tixagevimab συσκευασμένο με cilgavimab), ένας συνδυασμός αντισωμάτων μακράς δράσης, έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για την προφύλαξη πριν από την έκθεση (πρόληψη) της COVID-19 σε ευρύ πληθυσμό ενηλίκων και εφήβων ηλικίας 12 ετών και άνω, με βάρος τουλάχιστον 40 kg. 
Τα άτομα που δεν προστατεύονται επαρκώς από ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 μπορούν να ωφεληθούν ιδιαίτερα από την προφύλαξη πριν από την έκθεση με το Evusheld.
Αυτός ο πληθυσμός περιλαμβάνει περίπου τρία εκατομμύρια άτομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι ανοσοκατεσταλμένα ή λαμβάνουν θεραπεία με ανοσοκατασταλτικά φάρμακα. 
Η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βασίστηκε σε αποτελέσματα από την ανάπτυξη του κλινικού προγράμματος του Evusheld, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων από τη μελέτη προφύλαξης πριν από την έκθεση PROVENT Φάσης III, τα οποία έδειξαν μείωση κατά 77% στον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωματικής COVID-19 σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο στην αρχική ανάλυση και μείωση κατά 83% σε μια διάμεση ανάλυση έξι μηνών, με την προστασία από τον ιό να διαρκεί τουλάχιστον έξι μήνες.
Το Evusheld ήταν γενικά καλά ανεκτό στη μελέτη.
Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου κα Έλενα Χουλιάρα δήλωσε: «Η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Evusheld αποτελεί μια επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλλουμε στην AstraZeneca όλο αυτό το διάστημα. Το Evusheld μπορεί να αποτελέσει μία ουσιαστική λύση για τους ευάλωτους πληθυσμούς, όπως ανοσοκατεσταλμένα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο και που δεν μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς σε ένα εμβόλιο για την COVID-19».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης