Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Πτώση 1,4%, στα 1.912,2 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Πτώση 1,4%, στα 1.912,2 δολάρια η ουγγιά
Οι ειρηνευτικές συνομιλίες και ο περιορισμός των ρωσικών επιθέσεων γύρω από το Κίεβο οδηγούν χαμηλότερα την αγορά του χρυσού
Σχετικά Άρθρα
Με πτώση 1,4% έκλεισε σήμερα η τιμή του χρυσού, η οποία διαμορφώθηκε στα 1.912,2 δολάρια ανά ουγγιά, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας η τιμή έπεσε ακόμη και στα 1.888,3 δολάρια ανά ουγγιά, που είναι η χαμηλότερη από τις 25 Φερβουαρίου 2022, σχεδόν δηλαδή από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.
«Αυτή θα μπορούσε να είναι μια δύσκολη εβδομάδα για τον χρυσό, καθώς οι νέες ειρηνευτικές συνομιλίες αναζωπυρώνουν την όρεξη για κινδύνους», δήλωσε ο Lukman Otunuga, διευθυντής ανάλυσης αγοράς στην FXTM.
«Η ανατίμηση του δολαρίου και η αύξηση των αποδόσεων του στα ομόλογα είναι πιθανό να τρίψουν αλάτι στην πληγή, οδηγώντας το πολύτιμο μέταλλο σε ολισθηρή πτώση», είπε ο ίδιος.
Επιπλέον, οι θέσεις εργασίας του Μαρτίου στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή «θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τα δεινά του χρυσού εάν τα νούμερα ξεπεράσουν τις προσδοκίες της αγοράς», συμπλήρωσε ο Otunuga, αναφερόμενος στις εκτιμήσεις για μεγάλο αριθμό νέων θέσεων εργασίας.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλέστηκε τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Ρωσίας ότι ο στρατός της χώρας θα «μειώσει ριζικά» τη δραστηριότητα έξω από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ, σύμφωνα με το BBC.
Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν επίσης ότι οι διαπραγματευτές της Μόσχας ανέφεραν πρόοδο μετά την επανέναρξη των συνομιλιών με τους Ουκρανούς ομολόγους τους στην Τουρκία.
Υπάρχει ένας «έντονος υπαινιγμός αισιοδοξίας στον αέρα εν μέσω πρωτοσέλιδων για πιθανές ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα σε Putin – Zelensky και του ρωσικού στρατού που περιορίζει τις επιχειρήσεις κοντά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας», δήλωσε ο Matthew Weller, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας στο FOREX.com.
«Οι traders ακολούθησαν αυτόν τον υπαινιγμό και εφαρμόζουν επιθετικά το λεγόμενο «ειρηνικό εμπόριο», οδηγώντας τον χρυσό κάτω από τα 1.900 δολάρια η ουγγιά», σημείωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης