Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Άνοδος 1,1%, στα 1.939 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Άνοδος 1,1%, στα 1.939 δολάρια η ουγγιά

Αυτή ήταν η πρώτη συνεδρίαση με κέρδη μετά από τέσσερεις πτωτικές

Σχετικά Άρθρα
Ανοδικά κατά 1,1% κινήθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, η τιμή του χρυσύ, η οποία διαμορφώθηκε στα 1.939 δολάρια η ουγγιά.
Αυτή ήταν η πρώτη συνεδρίαση με κέρδη μετά από τέσσερεις πτωτικές.
«Η αδυναμία πρόβλεψης των κινήσεων του Putin σημαίνει ότι η αγορά του χρυσού παραμένει ένα μεγάλο ασφάλιστρο κινδύνου έως ότου οι συνομιλίες έχουν μία θετική έκβαση, και αναμφισβήτητα, για παρατεταμένη περίοδο μετά από αυτό», δήλωσε ο Stephen Innes, διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management.
«Οι τιμές του χρυσού είναι η καταλληλότερη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων για να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε αντίδραση στην Ουκρανία» και η απότομη άνοδός του μετά από τις μειώσεις υποδηλώνει ότι «η αγορά αντιμετωπίζει προσεκτικά τις ειρηνευτικές συνομιλίες», είπε ο ίδιος.
Ο χρυσός δέχθηκε πιέσεις χθες Τρίτη (29/3) μετά την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διαπραγματευτών.
Αν και στις συνομιλίες δεν σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, και οι δύο πλευρές τις χαρακτήρισαν ως εποικοδομητικές και ο ρωσικός στρατός δήλωσε ότι θα περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κοντά στο Κίεβο και την πόλη Τσερνίχιβ στη βόρεια Ουκρανία.
Όμως η αισιοδοξία σύντομα έδωσε τη θέση της στον σκεπτικισμό σχετικά με την πρόοδο προς την κατάπαυση του πυρός.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmytry Peskov δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν παρατήρησε τίποτα «πραγματικά υποσχόμενο» στις προτάσεις της Ουκρανίας που παρουσιάστηκαν στις συνομιλίες της Τρίτης.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και αξιωματούχοι των ΗΠΑ, έθεσαν εν αμφιβόλω εάν οποιαδήποτε δέσμευση για απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων ισοδυναμούσε με αλλαγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->