Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αμερικανοί παραπλανούν όταν αναφέρουν μεγάλες απώλειες των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία – Τι πραγματικά ισχύει;

Οι αμερικανοί παραπλανούν όταν αναφέρουν μεγάλες απώλειες των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία – Τι πραγματικά ισχύει;
Ποιες είναι οι πραγματικές στρατιωτικές απώλειες της Ουκρανίας;

Οι αμερικανοί σκόπιμα διαρρέουν για μεγάλες απώλειες των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία με στόχο να προκαλέσουν δημόσια δυσαρέσκεια στην Ρωσία.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διογκώνει σκόπιμα τον αριθμό των απωλειών των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία, προκειμένου να προκαλέσει τη δημόσια δυσαρέσκεια στη Ρωσία.
Αυτό δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες απαντώντας στην υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις Victoria Nuland ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις φέρονται να υπέστησαν σημαντικές απώλειες κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Οι αμερικανοί σκόπιμα υπερεκτιμούν τον αριθμό των απωλειών των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία.
Πίσω από τέτοιες δηλώσεις κρύβεται ένας κυνικός υπολογισμός - για να προκαλέσει τη δημόσια δυσαρέσκεια στην Ρωσία είπε ο Ρώσος πρέσβης.
Ο Ρώσος πρέσβης πρόσθεσε ότι «η απόφαση της ρωσικής ηγεσίας να διεξαγάγει μια στρατιωτική ειδική επιχείρηση χαίρει ευρείας υποστήριξης από τον πληθυσμό».
«Οι πολίτες κατανοούν ότι μιλάμε για προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», τόνισε ο διπλωμάτης.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέλαβαν Ουκρανούς που βασάνισαν ρώσους αιχμαλώτους

Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις έχουν συλλάβει μερικά από τα άτομα που βασάνισαν Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου πυροβολώντας τους στα γόνατα και βλέποντάς τους να πεθαίνουν ενώ τραβούσαν βίντεο.
Πρόσφατα, εμφανίστηκαν τρομακτικά πλάνα που δείχνουν μέλη του ουκρανικού στρατού να ξυλοκοπούν και να πυροβολούν αιχμαλώτους ρώσους στρατιώτες.
Στη συνέχεια, το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από Ουκρανούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη μεταχείριση των στρατιωτών.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky αναγκάστηκε να επισημάνει στον Ουκρανικό στρατό να τηρεί τη Σύμβαση της Γενεύης.
Σε άλλα πλάνα που δημοσιεύτηκαν στο Twitter δείχνουν ουκρανούς στρατιώτες που καλούσαν τις μητέρες των νεκρών Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη μάχη και χλευάζουν για την απώλειά τους.
Τα κινητά ήταν των νεκρών ρώσων στρατιωτών.

Συνελήφθησαν Ουκρανοί στρατιώτες

«Η χαρά αυτών που βασάνισαν τους στρατιώτες μας δεν κράτησε πολύ – τρεις μέρες αφότου εμφανίστηκε το βίντεο με τα βασανιστήρια οι ειδικές δυνάμεις μας συνέλαβαν αυτά τα καθάρματα.
Τώρα εκλιπαρούν για έλεος», είπε ρώσος πολιτικός
Δύο από τα άτομα είχαν συλληφθεί και ότι ήταν υποστηρικτές της ουκρανικής ποδοσφαιρικής ομάδας FC Metalist Kharkiv.
Oykran_russ.jpg

Ρωσία: Ποιες είναι οι απώλειες των Ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων;

Με βάση τα επίσημα στοιχεία που έδωσε ο πρώτος Υπαρχηγός του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου Sergei Rudskoi (Σεργκέι Ρούντσκοι) κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, 1.351 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 3.825 τραυματίστηκαν.
Να σημειωθεί ότι οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι σκοτώθηκαν 15.000 ρώσοι στρατιώτες που διαψεύδουν κατηγορηματικά οι Ρώσοι.

Ποιες είναι οι πραγματικές στρατιωτικές απώλειες της Ουκρανίας;


Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και της Εθνικής Φρουράς από την αρχή της επιχείρησης είναι ανεπανόρθωτες, ξεπέρασαν τις 14.000, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Οι δε Ουκρανοί συνολικά έχουν χάσει – σκοτωθεί ή τραυματιστεί - περίπου 30 χιλιάδες στρατιώτες και αξιωματικοί.
Αυτό είναι το 11,5% του δυναμικού τους.
Η ουκρανική αεροπορία και το σύστημα αεράμυνας «έχουν καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά» και οι ναυτικές δυνάμεις της χώρας «έπαψαν να υπάρχουν», είπε ο Rudskoi.
Και οι 24 σχηματισμοί των χερσαίων δυνάμεων, είπε, υπέστησαν «σημαντικές απώλειες».
Επίσης, η Ουκρανία δεν έχει οργανωμένα αποθέματα και η αποκατάσταση των χτυπημάτων μέσω εδαφικής άμυνας αυξάνει τον κίνδυνο απωλειών λόγω έλλειψης εκπαίδευσης.

Η Ουκρανία έχει χάσει σημαντικό μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού της, το 65,7% των αρμάτων μάχης και των τεθωρακισμένων οχημάτων, το 42,8% των πυροβόλων πυροβολικού και των όλμων, το 30,5% των συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων και το 82% των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 και Buk-M1.
Το 85% των πυραύλων Tochka-U έχει καταστραφεί.
Επιπλέον, σχεδόν τα τρία τέταρτα των ουκρανικών στρατιωτικών αεροσκαφών και τα μισά ελικόπτερα καταστράφηκαν ενώ από τα 36 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB-2 μόνο ένα είναι εν ενεργεία.
Ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε σε 16 στρατιωτικά αεροδρόμια της Ουκρανίας και κατέστρεψε 39 βάσεις αποθήκευσης και οπλοστάσια, όπου βρισκόταν έως και το 70% του στρατιωτικού εξοπλισμού, υλικού και καυσίμων, καθώς και πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους πυρομαχικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης