Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δολοφονία 9χρονης στην Πάτρα: Τη Δευτέρα 4/4 η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου - Τα κρίσιμα ερωτήματα

Δολοφονία 9χρονης στην Πάτρα: Τη Δευτέρα 4/4 η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου - Τα κρίσιμα ερωτήματα
Έρευνες για τυχόν συνεργούς – Στο μικροσκόπιο και οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας
Σχετικά Άρθρα

(upd) Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι έλαβε η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης Τζωρτζίνας.
Η κατηγορούμενη εμφανίσθηκε χωρίς δικηγόρο και ως εκ τούτου η ανακρίτρια διόρισε συνήγορό της από τη λίστα δικηγόρων του ΔΣΑ.
Η 33χρονη μεταφέρθηκε και πάλι με ισχυρότατη αστυνομική δύναμη από το ανακριτικό γραφείο στα αυτοκίνητα της αστυνομίας που περίμεναν με αναμμένες μηχανές για να την μεταφέρουν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου και θα παραμείνει μέχρι την απολογία της.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στον εισαγγελέα λίγο πριν τις 11:00 και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στην ανακρίτρια, όπου και έλαβε προθεσμία για την απολογία της.
Η ίδια συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη και αφορούσε αλεξίσφαιρο, κουκούλα και είχε δεμένα τα χέρια της με χειροπέδες πισθάγκωνα, προστατεύθηκε από τους αστυνομικούς με ασπίδες.
Ωστόσο, η ένταση στην Ευελπίδων ήταν μεγάλη με το συγκεντρωμένο πλήθοως να βρίζει τη φερόμενη ως δράστρια. «Βρώμα, φόνισσα» της φώναζαν κι εκείνη δεν είπε τίποτα ούτε σήκωσε το κεφάλι της.

Παραιτήθηκε ο Απόστολος Λύτρας

Μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο συνήγορος της, Απόστολος Λύτρας, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την υπόθεση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Λύτρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Ρούλα Πισπιρίγκου. Στη συνομιλία τους εκείνη φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της. «Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;». Εκείνη φέρεται να μην απάντησε, ενώ ο δικηγόρος της ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση.

Η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα

Ο Απόστολος Λύτρας εξέδωσε και ανακοίνωση που επισημαίνει ότι πλέον δεν εκπροσωπεί νομικά τη Ρούλα Πισπιρίγκου.
«Aνέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικηγόρου.

Απόλυτα «δεμένη» υπόθεση

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.
Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει «απολύτως δεμένη» με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας (κεταμίνη), η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση «κλείδωσε» όταν εντοπίστηκε η κεταμίνη στο σώμα της 9χρονης Τζωρτζίνας – ουσία που δεν περιλαμβανόταν στο φαρμακευτικό σχήμα που της χορηγούνταν στο νοσοκομείο – και όταν κατέστη σαφές ότι η Ρούλα Παπασπιρίγκου ήταν μόνη με το παιδί της (σε μονόκλινο δωμάτιο) μια ώρα πριν επέλθει ο θάνατος της 9χρονης.
Μέχρι στιγμής, αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί είναι η ποσότητα της κεταμίνης που χορηγήθηκε στο παιδί, αν και εκτιμάται πως η ποσότητα που δόθηκε στην 9χρονη ήταν τέτοια που θα μπορούσε να επιφέρει το θάνατο της μέσα σε 5 με 20 λεπτά.

Τα ερωτήματα

Πάντως, τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι πολλά.
Πρώτον, πώς κατάφερε η 33χρονη να προμηθευτεί την κεταμίνη δεδομένου ότι πρόκειται για μια ουσία που δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.
Δεύτερον, δεν έχει αποσαφηνιστεί πως χορηγήθηκε η εν λόγω ουσία στην 9χρονη ενώ τρίτον – και εξαιρετικά κρίσιμο – είναι αν σε αυτό το έγκλημα είχαν ρόλο και άλλα άτομα.

Στο μικροσκόπιο οι θάνατοι και των δύο άλλων παιδιών

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Τι είναι η κεταμίνη

Η κεταμίνη είναι μια ουσία που κυκλοφορεί στο παρεμπόριο, ενώ, ως φαρμακευτική ουσία χρησιμοποιείται ως αναισθητικό σε ανθρώπους και κυρίως στα παιδιά.
Χορηγείται ενδοφλέβια, καθώς έτσι δρα ταχύτερα, αν και μπορεί να χορηγηθεί και από το στόμα ως παυσίπονο.
Όσον αφορά στις παρενέργειες, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και αναλόγως τη δοσολογία μπορεί να προκαλέσει και διαταραχές μνήμης.
Όταν χορηγείται σε υψηλές δόσεις ο θάνατος θα επέλθει μέσα σε λίγα λεπτά.
Ιατροδικαστές υποστηρίζουν ότι η ουσία μπορεί να βρεθεί στον οργανισμό μετά θάνατον, καθώς δεν υπάρχει μεταβολισμός.
Επομένως, εκτιμάται ότι αν έχει χορηγηθεί και στα άλλα δύο παιδιά θα φανεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης