Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδικό άνοιγμα με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις και τον 200αρη

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδικό άνοιγμα με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις και τον 200αρη
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ανοδικό το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών με το βλέμμα πάντα στραμμένο στις διαπραγματεύσεις, ενώ και τα όσα γίνονται αναφορικά με τις πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλι ή όχι επηρεάζουν λένε οι αναλυτές. Το ρούβλι έχει καταγράψει μεγάλο άνοδο το τελευταίο διάστημα και ουσιαστικά πλησιάζει επίπεδα προ εισβολής έναντι του δολαρίου.

Υποχωρεί το πετρέλαιο καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ θα ελευθερώσουν αποθέματα, αλλά δεν έχει πέσει η τιμή κάτω από τα 100 δολάρια/βαρέλι. Οι ελληνικές μετοχές άνοιξαν με άνοδο και δεν αποκλείουν οι αναλυτές κινήσεις ωραιοποίησης καθώς λήγει σήμερα το τρίμηνο. Από την αρχή του έτους ο Γ.Δ. χάνει 0,97%.

Οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο, ενώ η χθεσινή κίνηση των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή βάζει και σήμερα τις δύο μετοχές στο επίκεντρο. Ο Γενικός Δείκτης κινείται πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών, αλλάζοντας τη μακροπρόθεσμη τάση, ή τουλάχιστον αυτό επιχειρεί.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί είναι εξαιρετικά και μάλιστα πολλές αποκοπές έρχονται τις επόμενες μέρες, επομένως νομίζουμε πως μπορούν να βάλουν πλάτη και να κρατηθεί υψηλότερα το ΧΑ. ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, ΟΛΘ, ΓΕΒΚΑ και αρκετά ακόμα έχουμε ξεχωρίσει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο ξεκίνησαν οι συστημικές και έχουν οι περισσότερες κέρδη πάνω από 1%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Συνεχίζει υψηλότερα και σε νέα ιστορικά υψηλά. Στα 17,16 ευρώ και στο +2,14%. Περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει κάποια επιβεβαίωση των όσων ακούγονται στην αγορά αναφορικά με πώληση πακέτου μετοχών με υψηλό premium. Ήπια ανοδικά ξεκίνησε και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συνεχίζει και αυτή ανοδικά και πηγαίνει προς τα 1,30 ευρώ. Μάλλον ευνοείται από όλα όσα γίνονται στην ενέργεια, αλλά στεκόμαστε και λίγο διαγραμματικά, αφού πάλι επιβεβαιώνει τις στηρίξεις. Ακούγονται και εδώ ξανά σενάρια για μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, πωλήσεις μετοχών, αποχωρήσεις και τόσα άλλα που δεν επιβεβαιώνονται.

TITAN: Μετά και τις νέες αγορές ιδίων μετοχών που ανακοίνωσε πλέον κατέχει 2,52% του συνόλου των μετοχών.

AEGEAN: Συνεχίζει να κινείται υψηλότερα αν και με χαμηλό όγκο και να προσεγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ σε κεφαλαιοποίηση. Η αγορά ζητούσε ένα θετικό μήνυμα και ήρθε από τον κ.Βασιλάκη, αναφορικά με την εκτίμηση για την πορεία του τουρισμού φέτος.

LAMDA: Με ήπια άνοδο το άνοιγμα της μετοχής και στα 6,29 ευρώ.

EPSILON NET: Σε νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή και στα 6,22 ευρώ με την αποτίμηση στα 333 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στις 14 Απριλίου θα δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης (όπως είχε κάνει και στη χρήση 2020) και στις 3 Μαΐου θα γίνει η ενημέρωση των αναλυτών. Αρκετά μετά θα λέγαμε και θα περιμέναμε να γίνει πιο γρήγορα. Στα 5,33 ευρώ με άνοδο 2,50% στο ξεκίνημα αλλά με χαμηλό όγκο.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Σήμερα περιμένουμε τα δικά της αποτελέσματα για τη χρήση 2021. Στα 2,34 ευρώ και στο +2,18%.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Κάπως απογοητευτικά τα αποτελέσματα εξαμήνου της Επίλεκτος Ενεργειακή, που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Κύπρου και ανήκει στην εισηγμένη στο Χ.Α. Μειωμένες οι πωλήσεις στα 3,6 εκατ. ευρώ από 4 εκατ. ευρώ και ζημία 330 χιλ. ευρώ από κέρδη 718 χιλ. ευρώ.

ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: 9,41 ευρώ η εσωτερική αξία στα 7,10 ευρώ στο ξεκίνημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης