Τελευταία Νέα
Διεθνή

Enria (SSM): Στα 100 δισ. ευρώ η άμεση έκθεση των τραπεζών στη Ρωσία - Ανησυχία για τις έμμεσες επιπτώσεις

Enria (SSM): Στα 100 δισ. ευρώ η άμεση έκθεση των τραπεζών στη Ρωσία - Ανησυχία για τις έμμεσες επιπτώσεις
Σχετικά μικρή η έκθεση των τραπεζών της Ευρωζώνη, ανησυχία SSM για τις έμμεσες επιπτώσεις
Σχετικά Άρθρα

Σχετικά μικρή είναι η άμεση έκθεση των τραπεζών της Ευρωζώνης στη Ρωσία, ωστόσο οι κυρώσεις θα μπορούσαν ακόμα να έχουν αντίκτυπο μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος λόγω της αστάθειας στις τιμές της ενέργειας και των εμπορευμάτων, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Andrea Enria.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η άμεση έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών σε ρωσικές τράπεζες φαίνεται διαχειρίση και ανέρχεται σε περίπου 100 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Enria.

Ανησυχία για τις έμμεσες επιπτώσεις

«Οι έμμεσες επιπτώσεις θα μπορούσαν να προκύψουν από συγκεντρωμένα ανοίγματα σε κλάδους ή μεμονωμένους πελάτες που πλήττονται έμμεσα από τις κυρώσεις, μέσω της ανόδου και της αστάθειας στις αγορές ενέργειας και εμπορευμάτων, μέσω της αυξημένης αστάθειας στις χρηματοπιστωτικές αγορές και μέσω της γενικής επιδείνωσης των μακροοικονομικών προοπτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε ο επικεφαλής του SSM.
«Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε γρήγορες εποπτικές ενέργειες σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση κινδύνου μεμονωμένων τραπεζών», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης