Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με ευκολία στις 890 μονάδες παρά το χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με ευκολία στις 890 μονάδες παρά το χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σχεδόν με… σβηστές τις μηχανές έδωσε μία καλή κίνηση σήμερα και πήγε στις 890 μονάδες. Έκλεισε πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών, αλλά κυρίως σε μία συνεδρίαση που δεν είχαμε κάτι να περιμένουμε είδαμε αξιόλογη άνοδο έστω και με πενιχρές συναλλαγές.

Παρά τις ανησυχίες που προκαλεί η Ουκρανία, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες είναι τεράστιες, παρά τις επερχόμενες αυξήσεις επιτοκίων, η αγορά δείχνει μία πολύ καλή συμπεριφορά και κοιτάζει προς τις 900 μονάδες. Έχουμε με βάση τις δημοσιεύσεις πολύ καλά αποτελέσματα αλλά και κάποιες σημειώσεις αναφορικά με τις επιπτώσεις που προκαλεί το υψηλό ενεργειακό κόστος και το κόστος των πρώτων υλών.

Οι επενδυτές τα ζυγίζουν όλα αυτά και νομίζουμε πως μάλλον βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Οφείλουμε πάντως να γίνουμε πιο επιλεκτικοί και να κοιτάζουμε και τα μάκρο.

ΑΔΜΗΕ: Έχουν γίνει τόσα στον ενεργειακό κλάδο, έχουν γίνει τέτοιες ανοδικές κινήσεις αλλά για τη συγκεκριμένη πέρα έβρεχε. Πολλοί έβρισκαν δικαιολογίες ότι δεν είναι το ένα, δεν είναι το άλλο, αλλά και κάτω από τα 2,30 ευρώ; Έλεος κάπου. Προσπάθησε σήμερα αλλά βγήκαν και πάλι πολλά κομμάτια και έκλεισε στα 2,28 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ (απάντηση): Εμείς κοιτάμε τον κλάδο συνολικά. Η κατασκευαστική δραστηριότητα την έχει βάλει μέσα με τα τσαρούχια που λένε. Τώρα, τα πράγματα έχουν ζορίσει κι άλλο καθώς οι τιμές πήγαν στα ύψη. Από την άλλη καθαρά χρηματιστηριακά, έχουμε μία εισηγμένη με δύο βασικούς μετόχους που έχουν πάνω από 30%, ένα fund που έχει 10% και κάποιους «δορυφόρους» που σίγουρα θα έχουν 5-10%. Άρα τι μένει; Ένα 20% ή 90 εκατ. ευρώ αποτίμηση. Αστείο νούμερο για τους παίκτες που δραστηριοποιούνται στη μετοχή.

Τώρα, τι θα κάνει στο ταμπλό δεν το ξέρουμε. Η συμπεριφορά της όμως δεν είναι κακή. Διαγραμματικά όποιος την «παρακολουθεί» δίνει κέρδος. Υπάρχει και το ενεργειακό και ακούγονται πολλά το τελευταίο διάστημα και η «ουρά» αυτών που ακούγονται ακουμπάει και τη συγκεκριμένη. Στα 1,2860 ευρώ και στο +3,63%

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή κίνηση από Εθνική και Alpha Bank. Ανάσες η Eurobank και η Πειραιώς. Ξανά η Goldman Sachs έβγαλε έκθεση και αύξησε τις τιμές στόχους.

ΕΥΑΘ: Ελπίζουμε να μην είναι απλά ενδιαφέρον μίας συνεδρίασης αλλά να κρατήσει περισσότερο και να πάει εκεί που πρέπει. Δεν νοείται να έχει αποτίμηση 162 εκατ. ευρώ, ενώ στο ταμείο είχε 90 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο. Δηλαδή η δραστηριότητα αξίζει μόνο 72 εκατ. ευρώ; Πλάκα μας κάνουν… Στα 4,48 ευρώ και στο +4,19%.

EPSILON NET: Έχει σπάσει τα κοντέρ. Είναι ασταμάτητη και φυσικά κάθε μέρα μοιράζει κέρδη στους μετόχους. Εδώ αποκτά νόημα αυτό που στην οικονομία λένε «αποτελεσματική αγορά». Εδώ λέμε «αποτελεσματική μετοχή», δηλαδή δεν έχει κάποιος παράπονο, είναι όλοι κερδισμένοι και ευχαριστημένοι. Συμπλήρωσε 8 συνεχόμενες συνεδριάσεις και απέδειξε και πάλι πως το να πάει στο +7% για παράδειγμα το έχει για… πλάκα.

ΚΕΚΡΟΨ: Σε πρωταπριλιάτικο αστείο αποδίδεται το πρωινό τίναγμα της μετοχής η οποία βρέθηκε μέχρι και το +10%. Φυσικά και έκανε πλάκα από τη στήλη του ο φίλος αναλυτής Μάνος Χατζηδάκης. Και του χρόνου!

CENTRIC: Εδώ είχαμε μία μεγάλη κίνηση λόγω προφανώς της είδησης που έβγαλε η Novibet. Κοινός ο βασικός μέτοχος. Τεράστιο το deal και μπαίνει Nasdaq με μεγάλη αποτίμηση. Λίγο να ασχοληθεί παραπάνω με τη Centric θα μπορούσε να δει υψηλά νούμερα. Για να δούμε… Τώρα το θέμα μπορεί να έχει και άλλη ελληνική διάσταση, με άλλη εισηγμένη, αλλά θα το δούμε αργότερα. Στη Novibet αναφερόμαστε.

IDEAL: Εδώ για παράδειγμα έχουμε μία εταιρεία που προσέχει την επικοινωνία της. Μετά τις εξαγορές και την αλλαγή στη διοίκηση βέβαια αυξήθηκε η προσοχή, γιατί πριν γίνουν, θυμόμαστε όλοι τι συνέβαινε. Είχε δημοσιεύσει αποτελέσματα στις 22 Μαρτίου και σήμερα βγήκε ο ισολογισμός. Προφανώς κάποιοι μπορεί να ξέχασαν τα pro forma και να είδαν του ισολογισμού. Εννοείται πως υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Όμως η εταιρεία έβγαλε και πάλι ανακοίνωση με τα pro forma ώστε να προσέξει αυτά η επενδυτική κοινότητα. Εμείς θα σταθούμε στη δραστηριότητα που έχει στις υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας, καθώς νομίζουμε πως υπάρχει αρκετή δουλειά στο μέλλον σε αυτές τις υπηρεσίες.

BYTE: Μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή προτείνει η διοίκηση στη γενική συνέλευση.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Αναμενόμενη η πίεση μετά τα αποτελέσματα που δημοσίευσε. Με βάση τα κέρδη του εννεαμήνου, είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης