Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni (EE): Περαιτέρω κυρώσεις κατά της Μόσχας που δεν θα επηρεάσουν τον ενεργειακό τομέα εξετάζουν οι Βρυξέλλες

Gentiloni (EE): Περαιτέρω κυρώσεις κατά της Μόσχας που δεν θα επηρεάσουν τον ενεργειακό τομέα εξετάζουν οι Βρυξέλλες
H πρόβλεψη για ανάπτυξη 4% είναι υπερβολικά αισιόδοξη και η ΕΕ δεν θα την επιτύχει, σύμφωνα με τον Paolo Gentiloni

Περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε στο Τσερνόμπιο ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, Paolo Gentiloni, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως οποιαδήποτε πρόσθετα μέτρα δεν θα επηρεάσουν τον ενεργειακό τομέα.
Τόνισε δε, ότι οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ θα αντιμετωπίσουν μια επιβράδυνση της ανάπτυξης εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά όχι ύφεση, αλλά και πως η πρόβλεψη για ανάπτυξη 4% είναι υπερβολικά αισιόδοξη και η ΕΕ δεν θα την επιτύχει.
«Δεν νομίζω ότι διατρέχουμε τον κίνδυνο να εισέλθουμε σε αρνητικό έδαφος συνολικά το 2022», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τρεις βασικοί παράγοντες

Ο Gentiloni είπε ότι οι οικονομικές προοπτικές εξαρτώνται από τρεις παράγοντες: τη διάρκεια της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, εάν η δυναμική των κυρώσεων θα επεκταθεί στις εξαγωγές ενέργειας της Ρωσίας και πώς η κρίση στην Ουκρανία μπορεί να επηρεάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των καταναλωτών.
«Γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να καθησυχάσουμε τους πολίτες μας, τους επιχειρηματίες μας ότι ναι, θα επιβραδυνθεί η ανάπτυξη, αλλά δεν εισερχόμαστε σε ύφεση», είπε ο Ιταλός επίτροπος.
Τα σχόλιά του απηχούσαν τις δηλώσεις που έγιναν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, στις οποίες ο Gentiloni τόνισε τη σημασία να διασφαλιστεί πως η οικονομική ανάκαμψη δεν εκτροχιάζεται από τις ενέργειες του Κρεμλίνου και ότι η κρίση στην Ουκρανία δεν πρέπει να οδηγήσει σε αυξημένες αποκλίσεις στην ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης