Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στις συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin στο Λουξεμβούργο στις 4-5/4 ο Σταϊκούρας - Συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους

Στις συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin στο Λουξεμβούργο στις 4-5/4 ο Σταϊκούρας - Συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους
Οι Υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών θα συζητήσουνσχετικά με τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές συνέπειες των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία

Στο Λουξεμβούργο θα βρίσκεται ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τη Δευτέρα 4/4 και την Τρίτη 5/4 , προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin και να πραγματοποιήσει επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Ειδικότερα, τη Δευτέρα 4/4 ο κ. Σταϊκούρας θα μεταβεί το πρωί στην έδρα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, όπου θα συναντηθεί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ESM,  Klaus Regling και υψηλόβαθμα στελέχη του Μηχανισμού.
Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην έδρα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, όπου ο Υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΕΤΕπ, Werner Hoyer και υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη συνέχεια, ο κ. Σταϊκούρας θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία θα συζητηθούν η μακροοικονομική κατάσταση και οι προοπτικές της Ευρωζώνης και ο βραχυπρόθεσμος και μεσοπρόθεσμος αντίκτυπος του πολέμου της Ουκρανίας στην Ευρωζώνη.
Η ημερήσια διάταξη της συνόδου περιλαμβάνει ακόμα την προετοιμασία διεθνών συναντήσεων, συζήτηση με θέμα «Συμβιβασμοί κατά τον σχεδιασμό του  ψηφιακού ευρώ ανάμεσα στην ιδιωτική ζωή και άλλους στόχους πολιτικής», καθώς και θεματική συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις στη στεγαστική αγορά της Ευρωζώνης και τις επιπτώσεις στις πολιτικές.
Το Eurogroup θα συνεδριάσει επίσης με σύνθεση τραπεζικής ένωσης, ώστε να πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την τραπεζική ένωση, να διεξαχθεί η 15 η ακρόαση του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου και να υποβληθούν στοιχεία σχετικά με τις πρόσφατες δραστηριότητες του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης.

Στο Ecofin την Τρίτη 5/4

Την Τρίτη 5/4 ο Υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ecofin, η οποία, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, περιλαμβάνει συζήτηση προσανατολισμού σχετικά με την πρόταση να μεταφερθεί στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η παγκόσμια συμφωνία που επετεύχθη σε επίπεδο ΟΟΣΑ και προβλέπει να υπόκεινται οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες σε ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% σε όλο τον κόσμο. Στόχος είναι να
καθοριστεί η θέση του Συμβουλίου όσον αφορά την πρόταση.
Οι Υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών θα συζητήσουν επίσης σχετικά με τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές συνέπειες των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά τη στρατιωτική της επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, ενώ θα ανταλλάξουν απόψεις για την εφαρμογή των συμπερασμάτων του Συμβουλίου αναφορικά με την ενίσχυση της ευρωπαϊκής χρηματοοικονομικής αρχιτεκτονικής για την ανάπτυξη (EFAD), φέρνοντας ως
παράδειγμα την ανταπόκριση στις ανάγκες που εξέφρασε η Ουκρανία. Επιπλέον, οι Υπουργοί αναμένεται να εκδώσουν συμπεράσματα σχετικά με τη στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε οικονομικά και δημοσιονομικά θέματα.
Τέλος, η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει προετοιμασία της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Συνόδου των Υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της G20, καθώς και ενημέρωση για την πορεία των εργασιών αναφορικά με τις τρέχουσες νομοθετικές προτάσεις στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->