Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurogrοup: Κομισιόν και Γερμανία διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το embargo στη Ρωσία

Eurogrοup: Κομισιόν και Γερμανία διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το embargo στη Ρωσία
Για την ανάγκη να επιταχυνθούν οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας μίλησαν οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup
Σχετικά Άρθρα

Για την ανάγκη να επιταχυνθούν οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας μίλησαν οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup, καθώς και αξιωματούχοι της Κομισιόν, προσερχόμενο στη συνεδρίαση που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο.
Ο Επίτροπος Gentiloni τόνισε ότι στο τραπέζι βρίσκονται όλες οι επιλογές, ακόμη και το ενεργειακό embargo, το οποίο είναι «πιο κοντά από ποτέ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπέρ των κυρώσεων τάσσεται η Γερμανία, με τον υπουργό Οικονομικών Christian Lindner να τάσσεται ωστόσο κατά της επιβολής ενεργειακού embargo, προειδοποιώντας για τις συνέπειες στη γερμανική οικονομία.

«Να κλιμακωθεί η πίεση στη Ρωσία»

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να σταματήσουμε τον πόλεμο.
Ετοιμαζόμαστε για το νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας .
Να κλιμακωθεί η πίεση», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis.
«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τα εγκλήματα πολέμου στην Bucha και σε άλλα μέρη γύρω από το Κίεβο και νομίζω ότι αυτό θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Paolo Gentiloni.
«Όλα τα σενάρια βρίσκονται στο τράπεζι, τώρα περισσότερο από ποτέ», πρόσθεσε.
«Πρέπει να επιταχύνουμε τη διαδικασία επιβολής ενός πέμπτου πακέτου κυρώσεων στη Ρωσία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Van Peteghem.

Lindner: «Ναι» σε κυρώσεις, «όχι» σε ενεργειακό embargo

«Ναι» σε επιπλέον κυρώσεις στη Ρωσία λέει η Γερμανία αποκλείοντας όμως το embargo στη ρωσική ενέργεια, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να προειδοποιεί για τις συνέπειες στην οικονομία της ΕΕ.
«Η ΕΕ πρέπει να διακόψει όλους τους οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία, το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε ο Christian Lindner, τονίζοντας ότι το ρωσικό αέριο, πετρέλαιο και άνθρακας αποτελούν ξεχωριστή περίπτωση.
«Η διακοπή των εισαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία θα πλήξει περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση παρά τη Ρωσία» είπε χαρακτηριστικά.

 


www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης