Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Φουντώνει ο ανταγωνισμός στις online ασφαλίσεις αυτοκινήτου

Φουντώνει ο ανταγωνισμός στις online ασφαλίσεις αυτοκινήτου
Για την ώρα η πίτα μοιράζεται μεταξύ των πλατφορμών Insurancemarket, Pricefox και MyZen
Σχετικά Άρθρα

Αντίσταση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης συναντά η ηλεκτρονική πλατφόρμα ασφάλισης αυτοκινήτου “My Zen” της Groupama.
Η κίνηση προετοιμάζονταν καιρό και, φέρεται να είναι η πλατφόρμα που σύμφωνα με πηγές του ΒΝ ετοίμαζε δυναμική είσοδο στις ηλεκτρονικές πωλήσεις ασφάλισης αυτοκινήτου, μετά την είσοδο της διαδικτυακής Pricefox στην αγορά, ενώ χρόνια πριν είχε προηγηθεί και η είσοδος της Insurancemarket.

Η νέα πλατφόρμα της Groupama

Η πλατφόρμα με μότο «Για τα πιο απλά πράγματα στη ζωή, θέλεις να είσαι zen!» υπόσχεται απλότητα, φροντίδα, ευελιξία και σιγουριά.
Απλότητα με 5 κλικ που χρειάζονται για την ασφάλιση αυτοκινήτου. Φροντίδα επειδή η εξυπηρέτηση δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Σιγουριά γιατί ο ασφαλισμένος έχει τον έλεγχο στην ασφάλειά του. Ευελιξία γιατί μπορεί ο ασφαλισμένος να αλλάξει ασφάλιση όποτε θέλει.

Τρία προγράμματα για το αυτοκίνητο

Οι κάτοχοι οχημάτων από την πλατφόρμα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα από τρία προγράμματα το ο Cool που περιλαμβάνει τις βασικές καλύψεις, ενώ μπορεί να προστεθούν και προαιρετικές. Το Chill που περιλαμβάνει ολοκληρωμένες καλύψεις, τις υποχρεωτικές από το νόμο και με ασφάλιση κλοπής. Το Relax το οποίο είναι πρόγραμμα πλήρους κάλυψης. Το πρόγραμμα καλύπτει ζημιές ανεξάρτητα από το ποιος φέρει την ευθύνη.

Το Claim ηλεκτρονικά

Οι πελάτες της Groupama μπορεί να εξοφλήσει το συμβόλαιο του με ηλεκτρονική πληρωμή ενώ στο πεδίο myAccount ο ασφαλισμένος οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση στην εικόνα των καλύψεων και παροχών, μπορεί να προσθαφαιρέσει καλύψεις αλλά και να ενημερώσει για τα προσωπικά του στοιχεία. Σε περίπτωση ατυχήματος το claim γίνεται είτε τηλεφωνικώς είτε από μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου.

Εν αναμονή αλλαγών στην αγορά

Οι αλλαγές στον κλάδο ασφάλιση αυτοκινήτου θα είναι καταιγιστικές δηλώνουν στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών, συμπληρώνοντας πως οι ασφαλιστές που εμμένουν να στηρίζουν την παραγωγή τους στον κλάδο αυτοκινήτου θα βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα στο μέλλον
Για την ώρα τονίζουν ότι η πίτα μοιράζεται μεταξύ Insurancemarket, Pricefox και MyZen ενώ δεν αποκλείεται να ξαναμοιραστούν τα μερίδια με είσοδο νέας διαδικτυακής πλατφόρμας

Ελ. Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης