Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασφυκτικές πιέσεις του Κιέβου στη Γερμανία να προχωρήσει σε κυρώσεις στο ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Ασφυκτικές πιέσεις του Κιέβου στη Γερμανία να προχωρήσει σε κυρώσεις στο ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Τηλεφωνική επικοινωνία του Volodymyr Zelensky με το Καγκελάριο Olaf Scholz

Σχετικά Άρθρα

Την πιθανότητα επιπλέον κυρώσεων κατά της Ρωσίας συζήτησε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Γερμανό Καγκελάριο Olaf Scholz σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Ουκρανός ηγέτης σε ανάρτηση του στο twitter, την Κυριακή 10 Απριλίου 2022.

Αντιστέκεται η Γερμανία

To Κίεβο φαίνεται πως συνεχίζει να πιέζει για την διεύρυνση των κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας, έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνουν τις εισαγωγές πετρελαίου ή και φυσικού αερίου.
Η Γερμανία αντιστέκεται κυρίως για το τελευταίο, αν και η γραμμή του Βερολίνου είναι πλέον πως αποτελεί στρατηγικό στόχο η μείωση των εισαγωγών φυσικού αερίου και ο τερματισμός των πετρελαϊκών εισαγωγών από τη Ρωσία μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Καμία αναφορά

Το γραφείο του Scholz αναφέρθηκε μεν στην τηλεφωνική συζήτηση των δύο ηγετών, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά σε πιθανές, νέες κυρώσεις.
Αντιθέτως, εστίασε στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, αλλά και στην καταδίκη εγκλημάτων πολέμου που κατηγορείται ότι διέπραξαν ρωσικές δυνάμεις στην Μπούχα και σε άλλες περιοχές.

Το έκτο πακέτο κυρώσεων

Νωρίτερα το γραφείο του ουκρανού προέδρου σε ανακοινωθέν του υποστήριξε πως ο Zelensky . σε σύσκεψη που διεξήγαγε με αξιωματούχους της κυβέρνηση του, τους ενημέρωσε πως το Κίεβο επεξεργάζεται προτάσεις αναφορικά με ένα έκτο πακέτο μέτρων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας.
Όμως, τα κράτη μέλη της Ε.Ε. ήδη δυσκολεύτηκαν αρκετά, την περασμένη εβδομάδα, για να καταλήξουν στο πέμπτο πακέτο των κυρώσεων που περιλαμβάνει την απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού άνθρακα.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2022-04-10_224632.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης