Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κίεβο αρνήθηκε να δεχτεί τον Steinmeier (Πρόεδρος Γερμανίας) «λόγω στενών δεσμών με τη Ρωσία»

Το Κίεβο αρνήθηκε να δεχτεί τον Steinmeier (Πρόεδρος Γερμανίας) «λόγω στενών δεσμών με τη Ρωσία»
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το προεδρικό γραφείο έλαβε «σαφή δήλωση» από το Κίεβο ότι δεν υπάρχει ετοιμότητα για συνάντηση τώρα, αλλά στο μέλλον δεν αποκλείεται
Σχετικά Άρθρα

Ο Γερμανός πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier δήλωσε έτοιμος να πάει στο Κίεβο μαζί με τους ομολόγους του από την Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία, αλλά η παρουσία του εκεί θεωρήθηκε ανεπιθύμητη.
"Ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda πρότεινε πριν από λίγες ημέρες να κάνουμε ένα ταξίδι στο Κίεβο μαζί με τους προέδρους της Εσθονίας , της Λετονίας και της Λιθουανίας για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα κοινής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης με την Ουκρανία εκεί . Ήμουν έτοιμος για αυτό, αλλά ήμουν τελικά ανεπιθύμητος στο Κίεβο», είπε σε δημοσιογράφους από τη Βαρσοβία .
Τώρα ο Steinmeier πραγματοποιεί επίσκεψη στην Πολωνία.
Όπως έγραψε η Bild, σχεδίαζε να επισκεφθεί την Ουκρανία στις 13 Απριλίου, αλλά ο Volodymyr Zelensky αρνήθηκε να τον δεχτεί «λόγω στενών δεσμών με τη Ρωσία».
Παράλληλα, ειπώθηκε ότι θα μπορούσαν να φτάσουν στο Κίεβο και άλλοι πολιτικοί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι «στενοί δεσμοί του Steinmeier με τη Ρωσία » αναφέρονται στη συνάντηση με τον Lavrov ενώ ήταν ακόμη επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών, γράφει η Bild.
Επιπλέον, ο Γερμανός πρόεδρος ήταν μεγάλος υποστηρικτής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 και θεωρείται ο ένθερμος υποστηρικτής της φιλικής προς τη Ρωσία πολιτικής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το προεδρικό γραφείο έλαβε «σαφή δήλωση» από το Κίεβο ότι δεν υπάρχει ετοιμότητα για συνάντηση τώρα, αλλά στο μέλλον δεν αποκλείεται.  

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης