Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Δεν θα έχουν πολλές ευκαιρίες ακόμα για συνομιλίες οι Ρώσοι - Κάποιοι Ευρωπαίοι βγάζουν λεφτά με το αίμα των Ουκρανών

Zelensky: Δεν θα έχουν πολλές ευκαιρίες ακόμα για συνομιλίες οι Ρώσοι - Κάποιοι Ευρωπαίοι βγάζουν λεφτά με το αίμα των Ουκρανών
Zelensky: Μειώνεται η πιθανότητα επιτυχίας στις διαπραγματεύσεις 
Σχετικά Άρθρα

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky προέβη στην κατηγορία ότι κάποιες ευρωπαϊκές χώρες ότι «κερδίζουν λεφτά με το αίμα άλλων ανθρώπων», ενώ εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την αντίπαλη Ρωσία.
Ειδικότερα, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο BBC, ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερθηκε συγκεκριμένα στη Γερμανία και στην Ουγγαρία, οι οποίες μπλοκάρουν τις προσπάθειες για επιβολή εμπάργκο στις εξαγωγές ενέργειας της Ρωσίας.
Σημείωσε δε ότι η αξία αυτών των εξαγωγών φτάνουν τα 326 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.
«Κάποιοι από τους φίλους μας κατανοούν ότι πλέον βρισκόμαστε σε μια διαφορετική στιγμή, κατά την οποία πλέον το θέμα δεν είναι τα λεφτά.
Το θέμα είναι η επιβίωση», τόνισε.
Ο Zelensky επανέλαβε το αίτημά του για χορήγηση οπλισμού στη χώρα του.
«Οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες βοηθούν, αλλά χρειαζόμαστε τα όπλα νωρίτερα και γρηγορότερα. Η λέξη κλειδί είναι τώρα», τόνισε.
Αναφερόμενος στη Μαριούπολη, ο Zelenskyείπε ότι φοβάται ότι τα θύματα ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες κι ότι πολλοί εξαφανίστηκαν, αφού αντικατέστησαν τα διαβατήριά τους με ρώσικα, και τους πήραν κάπου στη Ρωσία. Κάποιοι καταλήγουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, άλλοι σε κάποιες πόλεις. Κανείς δεν ξέρει την τύχη τους. Και κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι αυτοί που σκοτώθηκαν.

Μειώνεται η πιθανότητα επιτυχίας στις διαπραγματεύσεις 

Σχετικά με την Bucha, ο πρόεδρος τόνισε ότι οι σφαγές που έγιναν εκεί μειώνουν τις πιθανότητες επιτυχούς έκβασης των διαπραγματεύσεων.
«Δεν θα έχουν πολλές ευκαιρίες ακόμα να μιλήσουν μαζί μας οι Ρώσοι», ανέφερε. Για τα εγκλήματα, κατηγόρησε τον Putin και τον ρωσικό στρατό, τους οποίους χαρακτήρισε «εγκληματίες πολέμου».
Ο Zelensky κατέληξε ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται τώρα στα ανατολικά της χώρας αντικατοπτρίζει «την πιο δύσκολη στιγμή για τον ουκρανικό στρατό, αλλά εκεί είναι που έχουμε αναπτύξεις τις πιο ισχυρές μας μονάδες».
«Μπορούν να μας καταστρέψουν, αλλά θα απαντήσουμε. Μπορούν να σκοτώσουν, αλλά θα πεθάνουν κι αυτοί. Δεν μπορώ να καταλαβώ για ποιον λόγο ήρθαν», τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στους Ρώσους.

«Δεν περιμέναμε την πλήρη εισβολή όταν συνέβη»

Ο Zelensky υπερασπίστηκε την ηγεσία του εν όψει της ρωσικής εισβολής που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, όταν η κυβέρνησή του προέτρεψε τον ουκρανικό λαό να παραμείνει ήρεμος.
Είπε ότι η κυβέρνηση εργαζόταν στο παρασκήνιο για να συμφωνήσει συμφωνίες για όπλα και προμήθειες, καθώς και να επικεντρωθεί στην αποφυγή πανικού που θα μπορούσε να προκαλέσει διόγκωση στις τράπεζες και να αποσταθεροποιήσει την οικονομία της Ουκρανίας.
«Αυτό ήθελε η Ρωσία -και όχι μόνο η Ρωσία-, αλλά δεν το αφήσαμε να συμβεί», είπε. «Αλλά δεν περιμέναμε την πλήρη εισβολή όταν συνέβη».
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει τώρα μια νέα επίθεση στα ανατολικά και νότια, καθώς η Ρωσία προσπαθεί να αποκόψει περισσότερο έδαφος, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης