Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Musk φαίνεται πως τα κατάφερε: Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά του Twitter με αποτίμηση 43 δισ. δολ. ή 54,20 / μετοχή   

Ο Musk φαίνεται πως τα κατάφερε: Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά του Twitter με αποτίμηση 43 δισ. δολ. ή 54,20 / μετοχή   
Ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes, διαπραγματεύεται να αγοράσει το Twitter με προσωπικά του λεφτά και η Tesla δεν εμπλέκεται στη συμφωνία
Σχετικά Άρθρα

Πολύ κοντά στην αποδοχή της πρότασης ύψους 46,5 δισ. δολαρίων ή 54,20 ανά μετοχή του Elon Musk φαίνεται πως βρίσκεται το Twitter, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times που επικαλούνται δύο πρόσωπα τα οποία βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το 11μελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Elon Musk σχετικά με την προσφορά του για την αγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Το Twitter βρίσκεται κοντά στο να κλείσει τη συμφωνία εξαγοράς του από τον Elon Musk κάτι που εφόσον τελικά επιτευχθεί θα καταστήσει τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου κάτοχο του πιο επιδραστικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Reuters: Συμφωνία ακόμα και ... σήμερα (25 Απριλίου)

Οι συζητήσεις μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου του Twitter με τον Musk πραγματοποιούνται μετά την προσφορά του τελευταίου για την εξαγορά της εταιρείας και αφού φέρεται να έχει ήδη συγκεντρώσει χρηματοδότηση 46,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με το Reuters, το Twitter ενδέχεται να ανακοινώσει τη συμφωνία των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή αργότερα σήμερα Δευτέρα 25/4, αφού το διοικητικό του συμβούλιο συνεδριάσει για να προτείνει τη συναλλαγή στους μετόχους του Twitter, ανέφεραν οι πηγές.
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι είναι πάντα πιθανό η συμφωνία να καταρρεύσει την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes, διαπραγματεύεται να αγοράσει το Twitter με προσωπικά του λεφτά και η Tesla δεν εμπλέκεται στη συμφωνία.

Τι συζήτησαν οι 2 πλευρές 

Οι δύο πλευρές σύμφωνα με το δημοσίευμα συζήτησαν λεπτομέρειες όπως το πιθανό χρονοδιαγράμματος για το κλείσιμο της συμφωνίας καθώς και ρήτρες διαφυγής για την περίπτωση που επιτυγχάνονταν συμφωνία και στη συνέχεια κατέρρεε.
Είχε προηγηθεί το πρωί της Κυριακής (24/4) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Twitter όπου και συζητήθηκε η προσφορά του Musk.
Σημείο καμπής στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Twitter για τη συμφωνία είναι όπως αναφέρουν οι πηγές η εξασφάλιση δεσμεύσεων για τη χρηματοδότηση της προσφοράς που προβλέπει τιμή στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή.
Παρότι οι δύο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αρχικά απίθανη περίπτωση εξαγοράς του twitter από τον Musk πλέον φαντάζει αρκετά πιθανή.
Πάντως, η τρέχουσα αποτίμηση του δημοφιλούς μέσου ανέρχεται στα 39 δισ. δολ. ή 50,40/ μετοχή.

Το χρυσό deal

Την περασμένη εβδομάδα, ο Musk αναφέρθηκε ότι είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για τη συμφωνία, αφού αγόρασε περισσότερο από το 9% του Twitter, καθιστώντας τον τον σημαντικότερο μέτοχο της μεγαλύτερης εταιρείας στις 9 Απριλίου.
Στις 14 Απριλίου, ο ίδιος ανακοίνωσε μια προσφορά για την αγορά της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης για περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο μεγιστάνας έχει δεσμεύσεις από τη Morgan Stanley και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως δήλωσε, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, αντικρούοντας τις φήμες ότι δεν είχε αρκετή ρευστότητα για να κλείσει τη συμφωνία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης